CFR, victorie la Giurgiu cu 3 goluri din acțiune

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Liderul Ligii 1, CFR Cluj a câștigat al nouălea meci din actualul campionat, scor 3-2, în deplasare la Giurgiu. A fost un meci deschis, cu multe ocazii de poartă și două lovituri de la 11 metri refuzate de centralul Marius avram, câte una de fiecare parte. Jocul a început de la scorul de 1-0 pentru CFR, după golul marcat de Balde încă din minutul 3. În minutul 17 Alexandru Stan a respins o minge cu cotul, în propria suprafață de pedeapsă, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, privând echipa oaspete de un penalti clar.

Atacantul pe care Dan Petrescu și l-a dorit încă de pe vremea când antrena pe Dinamo Moscova, Ibrahima Balde, a fost aproape de 2-0, dar execuția finală l-a trădat, în minutul 37. Tot Balde putea să închidă tabela în minutul 44 însă, a ratat din ”gura porții” și repriza s-a terminat cu bara lui Marquinhos. La reluare Culio și-a încercat norocul de la marginea careului, apoi a venit golul lui Deac. Plecat de la limita offside-ului, Deac a finalizat, în minutul 50, o pasă excelentă a lui Culio. În minutul 74 gazdele reintră în meci după șutul lui Belu, deviat în proprie poartă de Manea.

Două minute mai târziu a fost rândul gazdelor să ceară penalti, după un duel în careul lui Arlauskis, între Ioniță și Peteleu. După încă trei minute de joc Djokovic a dus scorul la 3-1, din pasa lui Deac și CFR a închis jocul așteptând fluierul final. A marcat și Ioniță golul de 2-3, în minutele adiționale, dar CFR s-a impus și s-a distanțat din nou la 4 puncte de principala urmăritoare, FCSB. În ultima etapă a turului sezonului regulat CFR Cluj va primi vizita formației Juventus București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu