CFR s-a impus categoric la Ploiești și rămâne pe podium

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Au fost conduși după primele 45 de minute, au beneficiat de un autogol, de un ofsaid nesemnalizat și, în general, o repriză a doua în care și-a dominat adversarul. Meciul dintre Chindia Târgoviște și CFR părea că va fi mult mai echilibrat decât a fost în realitate. Antrenorul dâmbovițenilor, Viorel Moldovan, nu a știut să profite de isteria tehnică a lui Dan Petrescu, care schimbă echipa de la un meci la altul, de la o competiție la alta.

Prima ocazie le-a aparținut feroviarilor (min. 11), după o pasă foarte bună a lui Deac pentru Păun, dar ultimul a tras tare și în plasa laterală a gazdelor. La faza imediat următoare Țucudean a lovit defectuos mingea, din poziție ideală. În minutul 27 târgoviștenii aveau să deschidă scorul. Neicuțescu a primit o pasă în mijlocul careului, după care a pivotat scurt și a șutat în forță, pe jos, fără nicio șansă pentru Vâtcă.

Dan Petrescu l-a scos din teren pe Itu, jucător eligibil regulii U21, și l-a aruncat în luptă pe Luis Aurelio. Dâmbovițenii și ardelenii au mai avut fiecare câte o execuție, până la pauză, dar Vâtcă s-a opus la șutul lui Cherchez, iar Păun a nimerit bara la ultima fază a primei reprize. La nici patru minute de la reluare Butean a trimis o minge în gura porții, Țucudean a ratat reluarea, dar balonul a fost deviat în proprie poartă de Aioanei și CFR restabilea egalitatea.

Trupa lui Moldovan a căzut definitiv după acest gol, iar CFR-ul a preluat controlul total al jocului. Păun a înscris pentru 2-1 profitând de o gafă în defensiva gazdelor, iar în minutul 74 centralul a validat reușita lui Deac, deși Omrani, autorul pasei decisive, se afla în poziție evidentă de ofsaid.

Ultima mare ocazie a Chindiei a ratat-o Florea (min. 84), nu înainte să înșire pe gazon toată linia defensivă a lui Dan Petrescu. Fotbalistul târgoviștean a driblat tot ce i-a ieșit în cale, dar a trimis mingea peste poartă. În minutul 89 Deac a înscris, regulamentar de această dată, și a stabilit scorul final: Chindia Târgoviște – CFR 1-4. În urma acestui rezultat vișiniii vor rămâne pe podiumul Ligii 1 cel puțin încă o săptămână.

Distribuie:

Postaţi un comentariu