CFR s-a calificat cu emoții în optimile Cupei

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj s-a impus, marți, la limită, scor 1-0, în fața formației din liga a doua, CSM Râmnicu Vâlcea, într-n meci din 16-imile Cupei României și continuă cursa de apărarea a trofeului. Favorită certă în întâlnirea cu trupa olteană, CFR-ul a trăit periculos meciul disputat pe Minicipalul din Râmnicu Vâlcea. În minutul 11 Omrani a deschis scorul, după care a venit replica gazdelor la șutul lui Neag.

Acesta a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a trecut pe lângă vinclul porții vișiniilor. Fundașul ardelenilor, Andrei Mureșan, s-a remarcat în patru faze consecutive în propriul careu. Mai întâi l-a blocat excelent pe Dina, apoi a plonjat în fața unei mingi ce se îndrepta periculos spre poartă, iar la faza imediat următoare l-a blocat din nou, pe Geantă de această dată. Aceiași Mureșan și Geantă au fost protagoniștii unei faze controversate din minutul 39.

Geantă a trecut în viteză de Cornel Ene, a tras din 10 metri, însă Mureşan a plonjat din nou şi a blocat traiectoria mingii. La aceatsă fază gazdele au solicitat o lovitură de la 11 metri, neacordată însă, de arbitru. Oltenii au început tare și repriza a doua și au trecut în două rânduri pe lângă egalare. În minutul 65 Cornel Ene a văzut primul cartonaș galben, după o intrare criminală la Geantă.

Ene avea să-și lase echipa în inferioritate numerică în minutul 70, după al doilea cartonaș galben. Până la ultimul fluier al centralului, CSM-ul a alergat după egalare, fără însă să reușească să-l învingă pe Mincă. CFR Cluj a terminat meciul în opt jucători de câmp, după ce Omrani a primit, poate prea ușor al doilea galben, în minutul 90 și a fost și el eliminat. CFR Cluj se impune la limită, dar se califică în faza optimilor de finală ale Cupei României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu