CFR o lasă pe Astra în afara play-off-ului

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a mai obținut o victorie care nu mai lasă loc de interpretări, scor 2-1, în deplasare, pe terenul campioanei de la Astra Giurgiu. Jocul a fost unul spectaculos, mai cu seamă în primele 20 de minute, atunci când, de altfel, sau înscris toate cele trei goluri ale meciului. În minutul 5 Nascimento a executat perfect un corner, iar golgheterul Cristi Bud a deschis scorul cu o execuție specifică unui atacant, lovitură de cap imparabilă. Minutele 10, 11 și 12 aveau să prevestească una dintre cele mai frumoase execuții ale acestui campionat.

Mai întâi Budescu centrează pentru Lovin, dar Nascimento a fost la locul potrivit și a respins mingea trimisă de mijlocașul Astrei. A urmat șutul lui Budescu, din afara careului, dar fără probleme pentru Vâtca și apoi șutul lui Alibec. Atacantul Astrei și al echipei naționale avea să înscrie un minut mai târziu (13), cu un șut senzațional, de la 20 de metri, în vinclul porții lui Vâtcă. În minutul 18 Andrei Mureșan a înscris, dar execuția lui a fost precedată de un fault al lui Larie, iar golul anulat.

Nascimento avea să obțină, două minute mai târziu o lovitură de pedeapsă, după intrarea neglijentă a lui Oros. Tot brazilianul a executat cu eleganță și a dus echipa ardeleană în avantaj. Până la pauză doar Budescu s-a mai remarcat, în minutul 44, când a reușit cel mai slab șut al carierei. Începutul reprizei a doua a consemnat o serie de ocazii ale gazdelor. Mai întâi Budescu a trimis o centrare înșelătoare, dar Vâtcă a avut șansă. Teixeira și Alexandru Stan au încercat și ei să egaleze.

A fost elanul începutului de repriză, după care atacurile ambelor echipe au devenit sterile, gazdele din ce în ce mai obișnuite cu partea inferioară a clasamentului, oaspeții, trăgând cu dinții de un nou rezultat favorabil. Abia în minutele adiționale CFR-ul a mai ratat o șansă enormă de a face 3-1. Camora a încercat o execuție pretențioasă, scăriță, mult prea mult pentru posibilitățile fundașului care până nu demult visa la echipa națională a României. S-a terminat 2-1 pentru CFR și echipa din Gruia a urcat pe locul cinci al clasamentului, cu 29 de puncte, la doar cinci lungimi în urma liderului Steaua.

Distribuie:

Postaţi un comentariu