CFR / Mobilizare generală şi succes împotriva predicţiilor

Fotbaliştii de la CFR au demonstrat conducerii că sunt profesionişti şi au câştigat meciul de la Botoşani, acum aşteaptă să le fie plătite măcar o parte din restanţele financiare / Foto: Dan Bodea

Neplătiţi de luni bune şi la un pas să nu facă deplasarea la Botoşani, fotbaliştii de la CFR au fost întorşi din drum, încă o dată, de antrenorul Vasile Miriuţă. Echipa a cceptat să joace meciul cu moldovenii şi au oferit surpriza etapei, învingând cu 1-0 o formaţie, FC Botoşani, construită după aceleaşi principii nemţeşti de Leo Grozavu, şi el fost jucător în Germania, aidoma lui Miriuţă.

Antrenorul clujenilor a fost nevoit să improvizeze şi la acest meci. Titularii obişnuiţi, Chanturia, Tade sau Florin Costea au absentat din diferite motive, iar Miriuţă i-a aruncat în luptă, în premieră din primul minut în Liga I, pe Davide Petrucci, fostul fotbalist al lui Manchester United, şi pe tânărul Alexandru Păun, acesta din urmă la doar 19 ani, bifând prima partidă ca titular în Liga I.

În startul partidei MArtinus de la gazde a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat, dar Felgueiras a fost la post. Tot moldovenii au avut următoarea oportunitate. Croitoru a şutat la colţul scurt, de la 20 de metri de poartă însă, din nou portughezul din poarta CFR-ului a scos cu un reflex excelent.

După alte două încercări ale gazdelor, Petrucci a recuperat un balon pe care i l-a trimis excelent lui Jazvic şi mijlocaşul ardelenilor a deschis scorul, în minutul 37. Leo Grozavu a înţeles repede că echipa lui nu are forţă în atac şi l-a introdus la pauză pe Paul Batin, mizând şi pe dorinţa fostuloui CFR-ist de a-şi lua revanşa după ce a fost lăsat să plece liber de contract din Gruia.

O repriză întreagă moldovenii au alergat după egalare însă, defensiva clujenilor a funcţionat şi de această dată foarte bine. Nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ în actul secund şi CFR învinge împotriva tuturor pronosticurilor. “Eu ce am avut de zis, am zis deja, nu mă mai întrebaţi de situaţia de la club. Îmi felicit băieţii pentru atitudinea pozitivă pe care au arătat-o, restul să vi le explice conducerea”, a declarat Vasile Miriuţă, după meci.

Tehnicianul vişiniilor a mai adăugat doar că nu crede că preşedintele Iuliu Mureşan va demisiona după acest meci. “În zece luni de când lucrăm împreună am ajuns să-l cunosc destul de bine pe domnul Mureşan şi sunt sigur că nu va demisiona, nu acum”, a spus Miriuţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu