CFR / Misiune îndeplinită, CFR termină anul pe podium

Giorgi Chanturia (foto, la minge) a trimis mingea în bară, dar nu a putut modifica scorul partidei CFR - CSU Craiova, încheiată la egalitate, scor 0-0 / Foto: Dan Bodea

Ultimul meci al anului pentru CFR şi CSU Craiova era unul cu implicaţii majore în partea superioară a clasamentului. CFR avea nevoie de un succes pentru a fi siguri de poziţia a doua a podiumului, oltenii deasemenea de o victorie pentru a fi siguri că în primăvară sunt în cărţi pentru un loc în cupele europene.

Meciul s-a terminat 0-0. După cinci succese consecutive în Liga I, CSU Craiova venea la Cluj după eliminarea din sferturile Cupei României, prima înfrângere înregistrată de alb-albaştri cu cuplul de antrenori Sorin Cârţu / Emil Săndoi pe banca tehnică. Dorinici se revanşă oltenii şi-au arătat intenţiile ofensive încă din debutul partidei din Gruia.

În minutul 5 Herghelegiu a apărut la finalizare, dar mingea pe care scria gol a fost deturnată de intervenţia lui Susic. A urmat reluarea lui Vătăjelu puţin peste poartă şi în sfârşit prima ocazie de gol pentru CFR, prin Chanturia însă, şutul georgianului a fost slab şi Bălgrădean a reţinut fără probleme.

În minutul 33 portarul Craiovei a fost pus la grea încercare de şutul lui Susic de la distanţă. Ivanovski a avut şi el două oportunităţi, dar şuturile din minutele 37 şi 45 au trecut de fiecare dată puţin pe lângă poartă. Repriza a doua a început identic cu prima. Herghelegiu şi-a trecut în cont prima ocazie, după ce l-a depăşit uşor pe Rada.

În minutul 53 Băluţă a apărut într-o poziţie ideală pentru finalizare, dar mingea şutată de acesta s-a oprit în plasa laterală a porţii lui Felgueiras. Forcingul oaspeţilor a continuat şi Târnăcop l-a întins bine pe portarul CFR-ului, care a respins în corner. Şi-a mai încercat şansa şi Bawab, tot fără succes, după care Chanturia a încercat să speculeze o ezitare a lui Vătăjelu, dar Bălgrădean a intervenit la timp.

În minutul 68 georgianul a executat surprinzător o lovitură liberă însă, a nimerit doar bara transversală. Cele două echipe au căutat în continuare lovitura decisivă, dar nici Herghelegiu, nici Petrucci, intrat în teren la CFR, nu au reuşit să modifice tabela de marcaj. S-a terminat 0-0 şi CFR rămâne, cel puţin până luni seara, pe locul 2 al clasamentului cu 34 de puncte.

Feroviarii mai pot pierde poziţia din clasament doar în cazul în care Petrolul Ploieşti va învinge Concordia Chiajna, în ultimul meci al anului în Liga I.

Distribuie:

Postaţi un comentariu