CFR / Miriuţă, ţinut în „şah” de Lucescu

Fotbaliştii de la CFR şi Petrolul Ploieşti au oferit publicului unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon de Liga I, iar la final au terminat la egalitate, scor 1-1 / FOTO: Dan Bodea

Scăpaţi de grijile licenţierii şi reprimiţi pe propiul stadion fotbaliştii de la CFR Cluj aveau motivaţia necesară să lege două victorii la rând în Liga I. Vasile Miriuţă a abordat ofensiv întâlnirea cu Petrolul Ploieşti dar, s-a lovit de aşezarea din teren a prahovenilor, creată parcă pentru a doborâ recordul de rezultate de egalitate.

Astfel, scorul final al întâlnirii, 1-1, reflectă aproape perfect strategia „italiană” a lui Răzvan Lucescu. Vişinii şi-au creat câteva bune oportunităţi de a deschide scorul încă din prima repriză dar Ogbu nu a reuşit să-l învingă pe Pechana din poziţii excelente de finalizare.

Oaspeţii au echilibrat situaţia şi Teixeira, Albin sau Tamuz şi-au încercat şi ei forţa şuturilor şi imaginaţia în faţa porţii lui Felgueiras, de fiecare dată portarul CFR-ului reuşind să păstreze intactă poarta echipei sale. Prima repriză s-a încheiat fără gol, dar spectatorii au avut parte de un fotbal plăcut şi cu multe ocazii de gol.

În minutul 53 Geraldo îl faultează pe Deac şi este trimis la cabine însă, surprinzător Petrolul oacă mai bine în inferioritate numerică şi deschide scorul prin Teixeira, în minutul 61, după o fază suspectă de ofsaid. Tehnicianul clujenilor îi trimite în luptă pe rând pe Negruţ, Florin Costea şi Tade, iar şansele de egalare apar imediat.

A fost nevoie de o execuţie ca-n vremurile bune pentru Costea, şut fără preluare, în minutul 83 pentru ca CFR să smulgă un punct în confruntarea cu Petrolul. La finalul partidei ambii tehnicieni lăudau atitudinea jucătorilor lor. Lucescu s-a declarat mulţumit de acest rezultat de egalitate obţinut în faţa unui adversar puternic, în vreme ce Miriuţă consideră că echipa sa a făcut cel mai bun joc cu el pe bancă.

„Mi-a plăcut atitudinea echipei mele. Au alergat mult şi-au creat ocazii, a fost cel mai bun meci al nostru cu mine pe bancă”, spunea Miriuţă imediat după ultimul fluier al arbitrului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu