CFR-iștii sărbătoresc. Au învins Craiova și sunt lideri

Foto: Dan Bodea

Meciul dintre CFR Cluj și CSU Craiova din cadrul etapei a VIII-a a fazei play-off a Ligii 1 s-a terminat cu victoria la limită, scor 1-0, a vișiniilor. Pentru cine nu a fost la meci propoziția introductivă pare ceva normal. Însă, cine a ales să meargă la arena din Gruia a avut parte de cea mai mare surpriză a acestui campionat. CFR-ul a atacat o repriză întreagă (prima), ba chiar a rămas ofensivă și în actul secund. Conștient că a iritat o țară întreagă prin declarațiile sale, Dan Petrescu nu a mai avut altă șansă decât să le ceară jucătorilor lui să atace, pentru a rămâne în lupta pentru titlu.

Și CFR-ul a atacat din primul minut. În minutul 3 a apărut și prima ocazie de gol, după o combinație între Țucudean și Mailat. Ultimul a șutat periculos, dar portarul Popescu a respins în bară. La cealaltă poartă Mitriță a tras slab, fără nicio emoție pentru Arlauskis. Tot Mitriță a fost autorul unei faze frumoase (min. 9) în care a driblat tot ce i-a ieșit în cale și a șutat milimetric pe lângă poarta lui Arlauskis. Câteca minute oltenii au prins curaj și au controlat steril jocul. În minutul 20 Manea a executat o aruncare de la margine, Țucudean a deviat pe spate, mingea la lovit în cap pe Culio și a trecut agonizant pe lângă poarta lui Popescu.

Foto: Dan Bodea

Două minute mai târziu Dimitrov era să-și bage mingea în propria poartă. Cum timpul trecea, iar CFR-ul nu reușea să marcheze, au apărut și precipitările. Manea (min. 29) a încercat o centrare, dar a lovit prost mingea care s-a dus direct pe poartă. Djokovic a semnat ultima ocazie a primei reprize (min. 39) cu o lovitură de cap din mijlocul careului oltenilor. Al doilea mintan a început cu o execuție ratată, din lovitură liberă, a lui Mitriță. Olteanul a tras tare, dar pe centrul porții. Arlauskis a respins în corner, dar arbitrul Marius Avram nu a văzut.

Kevin Boli și-a trecut și el numele pe lista jucătorilor care au fost aproape de gol, apoi Băluță a șutat periculos (min. 59), dar mingea care se îndrepta spre poarta goală la lovit în piept pe Vinicius. A fost faza care l-a iritat atât de tare pe Culio încât acesta a sărit să-l bată pe Băluță. Gestul iresponsabil al argentinianului a degenerat într-un conflict în care au fost implicați mai mulți jucători ai ambelor echipe. În minutul 75 Camora avea să marcheze unicul gol al meciului, printr-un șut deviat de unul dintre apărătorii olteni.

Foto: Dan Bodea

Trupa lui Mangia nu mai are nimic de pierdut și încearcă să ia cu asalt poarta lui Arlauskis. Boli intră criminal la Popov și avea să fie eliminat. Decizia lui Marius Avram generează un nou val de reacții care mai de care mai religioase în tabăra CFR-iștilor. Gazdele au avut noroc în minutul 90+1 când Djokovic l-a faultat evident și violent pe Gustavo, dar Avram l-a iertat pe CFR-ist de un cartonaș roșu. Centralul a dictat penalti și CFR-iștii au început să roiască în jurul lui Avram încercând să-l convingă că Djokovic nu l-a atins pe Gustavo.

După două minute de parlamentări Gustavo a tras slab și Arlauskis a reușit parada meciului. În momentul execuției Comara era umăr la umăr cu Gustavo, fapt ce i-a permis să trimită în corner mingea respinsă de Arlauskis. Conform regulamentului lovitura de la 11 metri trebuia repetată din cauză că fundașul CFR-ist a pătruns în suprafața de pedeapsă înainte ca Gustavo să fi atins balonul. S-a terminat 1-0 și echipa lui Dan Petrescu a trecut, pentru două zile, în fruntea clasamentului cu 44 de puncte, unul peste rivala din București care va juca, luni, în deplasare, cu CSM Iași.

Postaţi un comentariu