CFR începe faza grupelor Ligii Europa fără Țucudean și Vinicius

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj începe, joi, 19 septembrie, o nouă aventură în grupele unei competiții continentale intercluburi, la șapte ani distanță de la ultima experiență similară. Primul meci din grupa E a Ligii Europa va fi găzduit de arena Dr Constantin Rădulescu, iar oaspeți vor fi italienii de la Lazio Roma. Celelalte oponente ale campionilor Ligii 1 vor fi Celtic Glasgow (campioana Scoției) și Rennes (câștigătoarea Cupei Franței).

Cele mai importante absențe sunt cele ale lui Georghe Țucudean și Paulo Vinicius. Primul s-a retras temporar din fotbal, din cauza problemelor de sănătate, în vreme ce brazilianul din defensiva campioanei a suferit o accidentare care îl va ține departe de teren mai multe săptămâni. Deși este nerefăcut, Culio a fost inclus pe lista pentru Europa. În aceeași situație este și Kevin Boli, fotbalist care nu a mai jucat de patru luni!

Doar 22 de jucători pe lista UEFA
Din cauza nerespectării fair-play-ului financiar campioana Ligii 1 a fost supusă (de către forul fotbalistic european), unei limitări a numărului de jucători pe care îl poate include pe lista A în scopul participării la competițiile UEFA. În mod specific, pentru sezonul 2019/2020, CFR a putut înscrie un număr maxim de 23 de jucători pe lista A, în loc de maximul potențial de 25 de jucători, așa cum se prevede în regulamente.

Interesant este că lista trimisă de oficialii CFR-ului la UEFA cuprinde doar 22 de jucători. Ultimele achiziții ale feroviarilor, Cătălin Golofca, Lacina Traore, Alexandru Pașcanu și Kevin Boli au prins cu toții lotul pentru Europa. Surprinzătoare este prezența pe lista UEFA a lui Răzvan Horj. Fundașul de 23 de ani n-a prins niciun minut pe teren nici în primul mandat al lui Dan Petrescu, nici în actualul. Horj face parte din lotul primei echipe, dar evoluează constant doar la formația satelit a feroviarilor, în liga a III-a.

Deși nu a mai jucat într-un meci oficial de patru luni (din luna mai a acestui an) Kevin Boli a prins și el lista UEFA, francezul fiind unul dintre preferații antrenorului. Transferat în China, la Guizhou, în vara anului trecut, pentru 2,5 milioane de euro, Boli a prins doar 10 meciuri în tricoul asiaticilor, doar atâta vreme cât Dan Petrescu a fost antrenorul lui Guizhou. După revenirea lui Petrescu în Gruia, Boli nu a mai intrat în planurile de viitor ale chinezilor fiind în cele din urmă împrumutat la CFR care are și opțiune de cumpărare definitivă la sfârșitul actualului campionat.

La polul opus, alături de Țucudean și Vinicius lista jucătorilor care nu fac parte din planurile europene ale lui Dan Petrescu îi mai cuprinde pe Cosmin Vâtcă, Andrei Mureșan, Cătălin Itu sau Michael Pereira. Meciul de debut în grupa E a Ligii Europa, dintre CFR și Lazio Roma este programat, joi, 19 septembrie, de la ora 20:00.

Programul complet al CFR-ului în grupa E a Europa League
19 septembrie
CFR Cluj – Lazio, Rennes – Celtic
3 octombrie
Celtic – CFR Cluj, Lazio – Rennes
24 octombrie
Rennes – CFR Cluj, Celtic – Lazio
7 noiembrie
CFR Cluj – Rennes, Lazio – Celtic
28 noiembrie
Lazio – CFR Cluj, Celtic – Rennes
12 decembrie
CFR Cluj – Celtic, Rennes – Lazio

Echipele clasate pe primele două locuri în fiecare din cele 12 grupe se califică automat în 16-imile de finală ale Europa League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu