CFR / Egalul nimănui

Ciprian Deac (foto, la minge) a fost cel mai bun om al CFR-ului în partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ, prima a returului Ligii 1 / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a obţinut primul punct din 2015, în partida disputată, luni, la Piatra Neamţ în compania formaţiei locale Ceahlăul. Dacă ar fi să ne luăm după situaţia disperată în care a ajuns fosta campioană a României am spune egalul obţinut în deplasare ar putea fi restartul echipei feroviare.

Meciul a fost însă, de departe cel mai slab al acestui început de an. Aproape fiecare contact dintre jucătorii celor două echipe a însemnat şi fault, astfel că, greu s-a putut distinge o fază coerentă de joc. Ardelenii au rămas în 10, după eliminarea lui Szilard  Vereş din minutul 19, aceaşi cifră pe care o regăsim şi în buletinul fotbalistului titularizat de Eugen Trică în flancul drept al apărării.

Lipsa de experienţă şi-a spus repede cuvântul şi Vereș și-a lăsat echipa cu un om mai puțin într-un meci în care numai de asta nu mai aveau nevoie CFR-iștii. Suprinzător vișinii au evoluat mult mai bine în inferioritate numerică. În minutul 24 Jakolic îl vede ieșit din poartă pe goalkeeperul gazdelor, Jovic, dar șututl a trecut de puțin peste.

Zece minute mai târziu Deac execută o lovitură de la colțul terenului până la Tade, acesta deviază inteligent în mijlocul careului de unde Ene trage puternic, dar Jovic are un reflex salvator. La faza imediat următoare Jazvic trimite din foarfecă, dar portarul pietrenilor reține.

Aceasta a fost de afltfel ultima fază notabilă a meciului. Repriza secundă nu s-a mai întâmplat nimic, nici idee clară, nicio pasă care să destabilizeze una sau alta dintre apărară, iar meciul s-a terminat la egalitate, un rezultat care nu ajută niciuna dintre combatante în lupta lor pentru evitarea retrogradării.

Ceahlăul a acumulat 15 puncte și este pe 15 în clasament, în vreme ce clujenii au acum 11 puncte și rămân țintuiți pe ultima poziție, cel puțin până la sfârșitul etapei viitoare când CFR va primi vizita formației Pandurii Târgu Jiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu