CFR, egalată în prelungiri. Clujenii spera ca titlul să ajungă în Gruia via Comisiile FRF sau TAS

Foto: Dan Bodea

Nimic nou nu a fost de remarcat în meciul dintre FCSB și CFR. ”Finala” campionatului s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după o partidă în care gazdele au atacat haotic și au egalat în minutele adiționale. Vișiniii au tras de timp cât au putut, uneori la limita penibilului, au marcat un gol senzațional dar nu au avut știința de a păstra un rezultat care le asigura titlul de campioană.

Tensiunea întâlnirii s-a văzut încă din primele secunde când Manea și Omrani s-au lovit cap în cap. Francezul nu a văzut că propriul coechipier l-a ”faultat” și s-a zvârcolit zeci de secunde bune, căutând un prim cartonaș galben pentru adversari. După ce echipa medicală l-a anunțat că a fost bruscat de Manea, francezul și-a reluat locul vioi în dispozitivul de atac. FCSB a căutat să înscrie repede prin Florin Tănase, dar execuția căpitanului a fost modestă. În ciuda eforturilor gazdele nu au reușit să spargă apărarea bine organizată a oaspeților.

În minutul 15 Vinicius scapă doar cu galben după ce a lovit un adversar fără minge. În ciuda evidenței faultului grosolan, Dan Petrescu are ceva de reproșat brigăzii de arbitrii, e adevărat nu cu vehemența obișnuită. După alte aproape 10 minute Budescu și Man au făcut faza primei reprize. Primul a inventat o pasă cu călcâiul care a destabilizat apărarea CFR-ului, ultimul a tras slab. Budescu (min. 29), printr-o pătrundere și Pintilii (min. 31) cu un voleu de la marginea careului au încercat să pună în pericol poarta lui Arlauskis.

La cealaltă poartă Găman a respins in extremis o centrare în fața porții, a lui Camora. În minutul 38 Deac a centrat foarte bine de la colț, Vinicius a trimis mingea spre poartă, Țucudean a încercat să se interpună, dar Bălgrădean a avut o intervenție foarte bună. Repriza a doua s-a jucat sub aceleași auspicii. Încă din startul părții a doua Budescu a trimis o minge periculoasă în suprafața de pedeapsă a oaspeților, dar Arlauskis a intervenit foarte bine. În minutul 55 Țucudean se desprinde din marcaj și reia periculos cu capul o minge centrată de Deac.

Cinci minute mai târziu pe atacul FCSB-ului Filip are o intervenție perfectă în fața lui Djokovic, dar sârbul și-a amintit că a fost faultat cândva, a plonjat, s-a rostogolit și a ”țipat de durere”, deși nu a fost măcar atins, făcându-se de râs. Faza mai mult l-a iritat de centralul Istvan Kovacs care, sătul de teatrul CFR-iștilor, a dictat lovitură liberă pentru FCSB de la marginea careului. Budescu a tras în zid și faza s-a răcit, nu înainte ca Hoban să cadă secerat. Nu intensitatea execuției lui Budescu a cauzat ”accidentarea” lui Hoban, ci spaima trăită de jucătorul CFR-ist.

În minutul 65 Găman a apărut și el la finalizare, dar scorul avea să fie deschis de o execuție magnifică a lui Djokovic. În minutul 76 sârbul a șutat fără preluare și a făcut inutil plonjonul lui Bălgrădean. Ultimul sfert de oră plus minutele adiționale s-au derulat după un scenariu deja clasic. Dan Petrescu și-a așezat echipa în apărare pe două linii, fiecare jucător în vișiniu cădea la fiecare scandare a peluzei roș-albastre, iar Istvan Kovacs nu a văzut un henț în careu al lui Culio, în minutul 88.

Nu a fost nevoie de nicio ofertă din partea lui Istvan Kovacs pentru ca FCSB să egaleze în minutul 90+2. Alibec a pătruns în banda stângă a centrat în gura porții, iar Planic a avut o execuție de vârf autentic săltând mingea, din plonjon, peste Arlauskis. Este pentru a patra oară în acest campionat când cele două echipe termină la egalitate (1-1). De fiecare dată CFR a condus, iar FCSB a egalat.

În ultimele două întâlniri roș-albaștrii au smuls câte un punct în prelungiri. Bucureștenii rămân lideri în clasament, cu un avans de două puncte, dar CFR-iștii speră să pună mâna pe titlu printr-o decizie favorabilă din partea Comisiilor FRF, în urma memoriului depus, în luna martie, prin care cer depunctarea FCSB. Dacă roș-albaștrilor nu li se vor luat trei puncte, așa cum solicită oficialii CFR-ului, cel mai probabil feroviarii se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Distribuie:

Postaţi un comentariu