CFR, egal în Turcia. Urko Vera, liber să-și caute echipă

Foto: Dan Bodea

CFR a terminat la egalitate primul meci test disputat în cantonamentul din Turcia, scor 0-0, cu ocupanta locului 5 în Ucraina, Vorskla Poltava. Oficialii clubului feroviar au anunțat imediat după disputarea acestui joc că atacantul Urko Vera este liber să-și caute echipă, cele două părți ajungând la un acord amiabil de reziliere a contractului. În amicalul cu Poltava, echipă care a evoluat în actuala ediție a UEFA Europa League în faza grupelor, terminând pe locul 3, antrenorul Antonio Conceicao le-a cerut jucătorilor se presteze un joc devenit deja clasic pentru campioana României, la trecerea timpului.

După 45 de minute de joc tern, fără ocazii de poartă, Țucudean a irosit prima oportunitate abia în repriza a doua. Nici ucrainenii nu au făcut exces de risipă de energie astfel că, până la finalul întâlnirii fiecare echipă și-a mai trecut în cont câte o ratare și întâlnirea s-a terminat cum a început, 0-0. Singurul moment important al zilei l-au oferit oficialii vișiniilor care au anunțat că Urko Vera nu mai este jucătorul CFR-ului. Spaniolul nici nu a făcut deplasarea cu echipa, în Turcia, după ce în decembrie anul trecut a cerut conducerii să i se rezilieze contractul, nemulțumit de faptul că nu i s-au dat prea multe șanse să joace.

Urko Vera a fost achiziționat de CFR în vara anului 2017, gratis, de la gruparea de liga a treia din Spania, Mirandes. A început bine în tricoul CFR-ului, dar a fost considerat un fotbalist fără carismă. Au urmat împrumutul la Astra și, la revenirea la Cluj, trecerea lui „în rezervă”. Vera nu a avut niciodată vreo cotă de transfer impresionantă, el fiind considerat mereu, la orice club la care a evoluat, doar un jucător de lot, „la„ număr”. Cel mai probabil fotbalistul se va întoarce în Spania unde își va căuta o echipă în ligile inferioare din campionatul Iberic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu