CFR continuă să rămână lider și după 0-0 cu Dinamo

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Ceea ce ar fi trebuit să fie meciul etapei a 16-a în Liga 1 s-a transformat într-o dispută cenușie, ambele echipe fiind preocupate mai degrabă să nu primească gol, decât să marcheze. Dinamo a părut o echipă slabă, în vreme ce feroviarii au apărut mai periculos în careul advers, apelând la același stil de joc, de așteptare, momentele favorabile apărând pe contraatacuri.

Ambele oponente au cerut lovituri de la 11 metri (neacordate de Ovidiu Hațiegan), și ambele echipe s-au mulțumit la final cu câte un punct care complică și mai multe situația lor în clasamentul Ligii 1. Dinamo s-a îndepărtat iar de locurile ce duc în play-off, CFR a ratat șansa de a se desprinde în fruntea clasamentului.

Vișiniii au fost echipa mai periculoasă încă din primele minute, dar Costache (min. 6) a căzut prea târziu în suprafața de pedeapsă, iar Păun (min. 29) a tras peste. În minutul 42 s-a consumat cea mai mare ocazie a primei reprize. Mrzljak a centrat de pe dreapta și Moldoveanu a reluat cu capul, din careu, dar Arlauskis a respins incredibil în transversală, după care Susic a degajat.

A fost rândul dinamoviștilor să ceară lovitură de penalitate în minutul 45+2, după un henț evident al lui Costache în suprafața de pedeapsă, dar Hațiegan a lăsat încă o dată meciul să continue.

În minutul 55 Piscitelli a parat incredibil șutul lui Rondon, iar cinci minute mai târziu Păun este faultat în mod repetat în careul lui Dinamo, mai întâi Ciobotariu îl ține evident de tricou, iar Mrzljak îi dă efectiv peste picioare și-l doboară, dar Hațiegan rămâne insensibil și lasă jocul să continue.

Pe final de joc Hoban a avut și el o apariție periculoasă în careul advers, a trimis mingea peste și meciul s-a terminat cum a început, 0-0. CFR rămâne lider în clasament, cu 31 de puncte, două mai multe decât Viitorul Constanța, și trei peste Astra și U Craiova. FCSB (27 de puncte) și Gaz Metan (26) sunt celelalte ocupante ale pozițiilor ce duc în play-off-ul campionatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu