CFR Cluj / Vorbe-n vânt, fotbal puţin

Fotbaliştii de la CFR au fost mereu puşi sub presiune de cei de la Gaz Metan Mediaş care s-au impus la final cu 2-0 administrând prima înfrângere feroviarilor după şase etape

Fotbaliştii de la CFR Cluj şi-au găsit „naşii” după şase partide în care nu mai cunoscuseră înfrângrea şi au părăsit stadionul din Mediaş cu capetele în pământ după un 0-2 în faţa celor de la Gaz Metan.

Eşecul în faţa formaţiei pregătite de Cristian Dulca reliefează un lucru evident de ceva vreme încoace, şi anume lipsa de concentrare, de atitudine şi de poftă de joc a elevilor lui Petre Grigoraş, tehnicianul CFR-ului recunoscând la finalul jocului că în Gruia se vorbeştea prea mult şi se face prea puţin.

Grigoraş: „A fost ultima şansă”
Vizibil afectat de primul eşec după o perioadă în care părea că a reuşit să rezolve măcar în parte problemele cu care se confruntă echipa sa, Petre Grigoraş nu mai crede în şansele CFR-ului de a se apropia de podiumul Ligii I. Cât despre titlu, nici nu mai poate fi vorba demult în opinia tehnicianului, chiar dacă antrenorii celorlalte grupări din Liga I încă o văd pe CFR capabilă să revină.

„Le mulţumim pentru aprecieri dar cred că ei văd alte meciuri nu pe ale noastre. Din păcate la Mediaş am ratat poate ultima şansă a noastră de a ne apropia de echipele de pe podiumul clasamentului. Ştiam că va fi un meci greu, ştiam că CFR nu a câştigat niciodată la Mediaş, de la revenirea în prima divizie, dar nu ştiam că nu vom fi în stare să aplicăm în teren tot ce am discutat la şedinţele de pregătire. Gaz Metan Mediaş a fost mai bună decât noi, şi-a dorit mai mult victoria şi au obţinut-o. Merită felicitaţi şi respectul nostru pentru că au crezut în ei”, a punctat Petre Grigoraş.

Şi antrenorul medieşenilor, Cristian Dulca, are o explicaţie pentru jocul slab al echipei lui Grigoraş. „Ca valoare individuală a jucătorilor CFR-iştii sunt peste ceea ce avem noi la Mediaş, dar clujenii au părut o echipă debusolată, fără orizont, fără idei. De fapt nu joacă aşa cum ar trebui să joace o echipă, parcă fiecare încearcă să facă totul pentru el. De partea celaltă noi nu mai avem individualităţi, după plecările lui Eric şi Brevelt, dar suntem un grup unit care reuşim să punem probleme oricărui adversar. În meciul cu CFR am fost mai buni şi am meritat victoria”, a spus Dulca.

Prea multe vorbe
Tehnicianul vişiniilor, Petre Grigoraş, anunţase încă dinaintea meciului de la Mediaş că va face mai multe modificări în echipă, începând chiar din această iarnă.

Antrenorul era nemulţumit în mod special de compartimentul ofensiv după ce echipa lui a marcat doar două goluri în ultimele 5 etape, e adevărat că acestea au adus două victorii importante pentru feroviar, în deplasare la Piatra Neamţ şi acasă cu Dinamo.

La polul opus, fotbaliştii din apărare păreau să fi înţeles ideile tactice ale lui Grigoraş. Doar două goluri în ultimele şase etape încasase CFR. Totul s-a năruit la Mediaş unde gazdele au marcat de fiecare dată cu capul din mijlocul careului lui Felgueiras.

„Vorbim prea mult şi fără rost, asta este senzaţia mea după această înfrângere. Sunt momente în care chiar nu înţeleg cum putem să greşim în faze pe care le-am discutat, le-am analizat, le-am corectat. Am crezut că suntem pe un drum bun, dar în continuare ne lipseşte luciditatea şi atitudinea. Îmi pare rău pentru că avem un lot valoros dar, din păcate pentru unii jucători cred că nu mă fac bine înţeles”, a mai spus Ptere Grigoraş, după eşecul de la Mediaş.

533 minute au trecut între ultimul gol încasat de CFR, în partida cu Oţelul şi cel din minutul 83 a partidei cu Gaz Metan, reuşit de Frăsinescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu