CFR Cluj / Vişiniii mai fac un transfer, via Seria A

Copilul teribil al Georgiei, Giorgi Chanturia (foto, în galben-negru) ar putea evolua până în vară la CFR Cluj

În plină criză financiară oficialii clubului de fotbal CFR Cluj au găsit soluţia pentru a-l achiziţiona pe internaţionalul georgian Giorgi Chanturia. Fotbalistul are 20 de ani şi se află din 2011 sub contract cu Vitesse Arnhem, după ce a mai evoluat anterior la echipa de juniori a Barcelonei.

Chanturia a intrat deja în ultimele şase luni de contract cu gruparea din Olanda însă, în contractul jucătorului există o clauză conform căreia angajamentul poate fi prelungit unilateral pentru încă un an, iar reprezentanţii lui Arnhem nu vor să se despartă de atacant decât pentru un milion de euro.

Cum Paszkany Arpad nu mai este dispus să investească sume mari de bani în CFR Cluj, soluţia a venit din partea agentului lui Chanturia care, negociază în aceste zile cu mai multe cluburi din Italia, care vor să-l achiziţioneze. Însă, în Serie A fereastra de transferuri s-a încheiat pentru această perioadă a anului astfel că, jucătorul va fi achiziţionat de una dintre formaţiile Parma, Udinese, sau Genoa şi redirecţionat la CFR până la sfârşitul actualului sezon.

La 18 ani când a fost transferat la Vitesse, Giorgi Chanturia s-a impus rapid în primul 11 al olandezilor, în sezonul 2011/2012 georgianul adunând 28 de apariţii în tricoul lui Vitesse, de 20 de ori titular, pentru care a şi marcat de 4 ori. A urmat 2012/2013, un sezon dificil pentru atacantul georgian care a prins un singur meci pentru Vitesse după care a fost transferat în Rusia la Alanya Vladikavkaz, unde a evoluat în 6 partide, fără să fi reuşit vreun gol.

La începutul campionatului în curs Chanturia s-a întors în Olanda însă, relaţiile dintre el şi conducerea clubului s-au răcit, ambele părţi ajungând la înţelegerea ca fotbalistul să plece la orice echipă este dispusă să achite un milion de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu