CFR Cluj / L-au luat pe „jucătorul-problemă”

Foto: images.football365.com

CFR l-a transferat pe Gabi Tamaş, un jucător problematic şi cu o viaţă extrasportivă tumultoasă.

CFR a plătit tribut greşelilor din defensivă în acest sezon. Formaţia din Gruia a încasat 16 goluri în 10 partide, situaţie care i-a alarmat pe şefii clujeni. Pentru a ieşi din criză, Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan au demarat urgent negocieri cu mai mulţi jucători, dar s-au oprit la un singur nume: Gabi TamaŞ. Dat afară de la West Bromwich Albion, fundaşul nu a ezitat să accepte oferta grupării feroviare. Fotbalistul de 29 de ani a semnat un contract valabil până în vară, dar poate pleca în iarnă dacă are o ofertă mai bună. „Nu consider că am făcut un pas înapoi venind la CFR Cluj. Momentan nu vreau să mă gândesc la echipa naţională şi nici nu vreau să vorbesc despre dubla cu Andorra şi Estonia. Am venit la CFR ca să-mi relansez cariera, de aici au plecat mulţi jucători în străinatate. Iau în considerare şi varianta de a rămâne la Cluj. Voi încerca să dau tot ce am mai bun pentru a mă impune”, a declarat Tamaş.

A ales CFR în detrimentul lui Gent

După despărţirea de WBA, ofertele au curs pentru Gabriel Tamaş. Fundaşul a fost dorit şi de Gent, formaţie pregătită acum de Mircea Rednic, fostul tehnician al CFR-ului. Braşoveanul a preferat însă  un transfer la fosta campioană a României, unde va purta tricoul cu numărul 3. „Tamaş nu a venit pentru bani la CFR. Avea oferte mai mari din străinătate, dar a ales să rămânem în ţară. Cei de aici l-au înţeles şi i-au asigurat anumite condiţii, pe care el le-a cerut. Gabi a venit aici să ajute şi vrea să demonstreze criticilor că e un fotbalist de marea valoare al României”, a ţinut să sublinieze Florin Manea, impresarul jucătorului, la DigiSport.

Are o viaţă extrasportivă agitată

Tamaş e cunoscut însă ca fiind unul dintre cei mai petrecăreţi fotbalişti din România. Braşoveanul a avut numeroase escapade nocturne şi pe vremea când evolua la WBA. În urmă cu patru luni, fundaşul s-a dat în stambă înaintea amicalului dintre România şi Trinidad Tobago. Tamaş s-a îmbătat într-o noapte şi a spart uşa unei scări de bloc, acolo unde s-a prăbuşit şi a dormit câteva ore. Pentru fapta sa, Tamaş a fost nevoit să dea explicaţii poliţiei, care i-a interzis să părăsească ţara timp de 30 de zile.

Ultimul incident în care a fost implicat internaţionalul român s-a petrecut chiar în noaptea de luni spre marţi. După mai multe pahare, fostul dinamovist s-a luat la bătaie cu Daniel Pancu. Rapidistul a ajuns de urgenţă la spital cu nasul spart şi cu ochiul drept vânăt. Niciunul dintre cei doi nu a confirmat însă incidentul. „Vreau cu tot dinadinsul să le arăt celor care m-au criticat până acum că, dacă vor să mă critice, să mă critice pe teren”, a replicat Tamaş. „Dacă aş fi avut temeri legate de viaţa extrasportivă a lui Tamaş, probabil că nu aş fi fost de acord ca el să vină la Cluj. În două săptămâni îl veţi vedea pe teren”, a completat Petre Grigoraş.

Gabriel Tamaş a debutat la FC Braşov, dar s-a consacrat la Dinamo. În străinătate a mai evoluat pentru Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo şi Auxerre.

„De două săptămâni am discutat cu Tamaş, mă bucur că a venit la noi. E bine şi pentru CFR, dar şi pentru el. Sper să dea gol într-un meci cu Steaua”, Iuliu Mureşan

Distribuie:

Postaţi un comentariu