CFR Cluj / Grijile lui Grigoraş

Foto: Dan Bodea

Petre Grigoraş se teme să nu aibă aceeaşi soartă ca şi Mircea Rednic, demis de la cârma feroviarilor după doar patru etape.

CFR pare doar o umbră palidă a echipei care reuşea să cucerească trei titluri în doar şase ani şi să scrie istorie în Champions League. Chiar dacă au câştigat cu Corona Braşov, feroviarii au arătat multe carenţe în joc. Formaţia clujeană a părut o echipă blazată, plafonată şi lipsită de orice clarviziune. Numai neşansa a făcut ca braşovenii să nu plece cu cel puţin un punct de la Cluj.

Nici venirea lui Petre Grigoraş nu a adus declicul mult aşteptat la echipă. Tehnicianul a schimbat sistemul de joc într-unul mult mai ofensiv, 4-3-3, însă efectele întârzie să apară. Grig pare şi el îngrijorat de forma slabă a echipei sale. „Sunt multe probleme la echipă, jucătorilor le lipseşte încrederea în forţele proprii, e o crispare totală. Dacă ne vom prezenta în continuare aşa, nu vom putea progresa. Suntem temători, au fost şi nişte rezultate ruşinoase, cum ar fi eşecurile de la Vaslui şi Steaua. Ne bucurăm exagerat pentru o victorie cu o echipă ce avea un singur punct. A fost greu şi gazonul, dar a fost greu pentru ambele echipe. Natura s-a dezlănţuit, a plouat şi ne-a adus noroc”, recunoaşte Grigoraş.

„Dacă vine frigul mai repede, o să prind şi paltonul”

Fostul antrenor al Oţelului se teme să nu aibă aceeaşi soartă ca şi Mircea Rednic, care a rezistat doar patru etape pe banca „vişiniilor”. „Am rezolvat prea puţine lucruri. Voi încerca să îndrept ce se poate îndrepta. Voi încerca să aduc altă viziune în joc, sper să vină şi rezultatele. E foarte greu, nu mă aşteptam să fie atât de dificil, să avem atâtea probleme. Mă nemulţumeşte jocul. Dacă în cele trei săptămâni de pauză nu voi reuşi să fac echipa să arate altfel, înseamnă că am bătut drumul degeaba la Cluj. Dacă vine frigul mai repede, cred că o să prind şi paltonul”, a recunoscut Grigoraş, care şi-a luat însă gândul de la lupta pentru titlu. „Cred că este vorba şi de moral aici, de aceea am lucrat foarte mult la acest aspect, dar timpul a fost foarte scurt. CFR nu poate să arate cum a arătat cu Corona, trebuie să aibă o altă faţă, mai agresivă. Nu putem să ne stabilim obiective îndrăzneţe acum, deoarece nu ne permite situaţia”, a adăugat cu amărăciune Grig.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Deac: „Ciocu mic şi multă muncă””]

Jocul feroviarilor îl nemulţumeşte şi pe Ciprian Deac. „Nu aceasta este echipa CFR. Suntem departe de adevăr, departe de primele locuri faţă de care nu are rost să mai emitem pretenţii. Mai ales la modul în care evoluăm acum. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea. Cu un asemenea joc nu putem emite pretenţii la campionat. Trebuie să punem osul la treabă, pentru că nu se mai poate aşa. Pot spune că ne-a trecut glonţul pe la ureche. După o astfel de prestaţie îţi e şi ruşine că eşti fotbalist! Ar trebui să avem ciocul mic şi să muncim mai mult”, a declarat mijlocaşul la DigiSport.[/stextbox]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu