CFR cere depunctarea FCSB! Regulamentul îi ”ciuruiește”!

Foto: Dan Bodea

Oficialii clubului CFR aproape că și-au rezolvat titlul cu numărul patru din palmares. La data de 28 martie feroviarii au depus o plângere la Federația Română de Fotbal cerând depunctarea clubului FCSB. CFR-iștii și-au motivat cererea de depunctare atașând la dosar o declarație cu tentă xenofobă a fostului finanțator al roș-albaștrilor, Gigi Becali. ”Mă lupt împotriva ungurilor! Cum să fie CFR <<clubul de fotbal CFR Cluj – n.a. >> campioană în centenarul României? Orban, premierul Ungariei, vrea cu disperare CFR campioană. Eu, Becali, îi spulber pe toți.

Să nu creadă ei vreodată că o să-i mai ajute arbitrii, în centenarul României!”, a fost declarația care le-a asigurat CFR-iștilor, în proporție de 99%, titlul de campioană. Speța va fi judecată la data de 25 aprilie însă, rezultatul este previzibil. Oficialii CFR au votat cu Răzvan Burleanu, spre deosebire de cei ai FCSB, oponenți înverșunați ai fostului și actualului președinte al FRF. În plus, regulamentele sunt destul de clare în acest sens:

”Dacă autorul (oficial al unui club, finanțator, sponsor, alții asemenea), va aduce atingere onoarei, reputației, demnității sau imaginii publice a unei persoane / club prin intermediul mass-media, fapta va fi sancționată cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparține această persoană va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte”.

”De ce ar fi normal ca Steaua să câștige titlul? Prin ce este CFR echipă ungurească? Sa explice Becali! E o problemă că suntem ardeleni? Noi nu avem niciun ungur în echipă. Și dacă avem nu cred că era o problemă. Cred că avem un șofer la club care maghiar. E un băiat foarte bun, pe care îl respect”, a fost reacția lui Iuliu Mureșan, în direct la Digisport.

Alte motive pentru care CFR face această solicitare sunt legate de atacurile la adresa clubului ardelean, cum că ar primi penalty-uri pentru că ar avea legături vechi cu arbitrii. De asemenea, în memoriu este scris şi că Becali l-a contactat pe Dan Petrescu în ziua meciului CFR-FCSB, lucru interzis de regulament.

Până să stabilească Comisiile FRF cine are dreptate, oficialii din Gruia pot deschide șampania. Aproape au câștigat un titlu, pe care oricum, aproape, l-ar fi meritat dacă antrenorul Dan Petrescu și parte din jucătorii lui ar fi fost anunțat că sistemul competițional din Liga 1 include un sezon regulat și o fază play-off, sau play-out, în funcție de locul ocupat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu