CFR, campioana de toamnă!

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a învins la limită, scor 1-0, pe ACS Poli Timișoara în penultimul meci al anului și termină 2017 în poziția de ”Campioană de toamnă”, indiferent de rezultatele principalei contracandidate, FCSB. Djokovic (min. 12), Bilel Omrani (min. 16), și Păun (min. 30) au creat panică în careul bănățenilor dar, de fiecare dată portarul Straton și-a salvat echipa. În minutele adiționale ale primei reprize brazilianul Vinicius a reluat în plasă o centrare de la colțul terenului și a marcat unicul gol al partidei.

Omrani a fost principalul pericol pentru Straton și în repriza a doua. În minutul 50 a avut șansa de 2-0, cu o reluare din careul mic, dar portarul Timișoarei a avut încă o intervenție excelentă. Francezul a marcat în minutul 64 dar, golul a fost anulat corect, atacantul CFR-ului fiind în poziție clară de ofside. Principalul marcator al vișiniilor din ultimele etape a ratat întâlnirea cu mingea, la o centrare ideală a lui Manea (min. 69), și scorul a rămas neschimbat.

Ultimele minute au reprezentat un deja vu pentru suporteri. Trupa lui Petrescu a închis jocul și a obținut succesul care le garantează primul loc în clasamentul Ligii 1, până la reluarea campionatului. Cu 49 de puncte CFR s-a distanțat la 8 lungimi de FCSB, care are însă un meci mai puțin disputat și, indiferent de rezultatele pe care le vor obține în ultima apariție a anului nu mai pot rata poziția de lider.

Postaţi un comentariu