CFR / Feroviarii clujeni opresc în staţia returului pe ultimul loc

Miercuri, clubul de fotbal CFR Cluj a intrat în insolvență și a căyut pe ultimul loc în Liga 1, după ce a fost penalizată cu 24 de puncte / Foto: Dan Bodea

Miercuri, Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea formulată de clubul de fotbal CFR Cluj şi a dispus începerea procedurii de insolvenţă. Bucuria oficialilor grupării feroviare a fost de scurtă durată. La aceaşi oră Comisia Ligii Profesioniste de Fotbal a anunţat că gruparea clujeană este penalizată cu 24 de puncte, pentru neplata restanțelor financiare către jucători.

Astfel, CFR a rămas cu doar 10 puncte şi a coborât pe ultimul loc în clasamentul Ligii 1. Conform unor surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal decizia luată, miercuri, de penalizare a echipei CFR cu 24 de puncte, este definitivă. Aceasta fiind practic punerea în executare a unei hotărâri care fusese deja atacata cu recurs de către clubul clujean.

Alte persoane oficiale din cadrul LPF susţin că CFR mai poate face recurs şi apoi se poate adresa la TAS, ca ultimă cale de atac. Prin depunctarea CFR-ului, comisiile din cadrul LPF nu au mai luat în considerare deciza Tribunalului Comercial Cluj de a admite intrarea în insolvență a clujenilor. Administratorul judiciar provizioriu stabilit de Tribunalul Comercial Cluj este societatea RTZ & Partners.

În cererea de intrare în insolvență se arată că datoriile clubului se ridică la peste 90 de milioane de lei, aproximativ 20.5 milioane de euro. Din această sumă, 11, 5 milioane de euro reprezintă datoriile clubului către stat. CFR Cluj devine astfel al cincelea club de fotbal din Liga 1, după Dinamo, Rapid, ”U” Cluj și Oțelul Galați, care intră în procedura de insolvență.

Distribuie:

Postaţi un comentariu