CFR are cei mai mulți selecționați din Liga 1, pentru debutul în preliminariile EURO 2020

Foto: Dan Bodea

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Cosmin Contra, a definitivat lotul de jucători cu care va aborda dubla cu Suedia și Insulele Feroe, la debutul în preliminariile EURO 2020. Dintre fotbaliștii care evoluează în campionatul intern, cei mai mulți selecționați provin de la liderul Ligii 1 CFR.

Fundașul Cristian Manea, mijlocașul Cirpian Deac și golgheterul Ligii 1, George Țucudean sunt pe lista lui Contra. Ceilalți patru fotbaliști care evoluează la echipe din România sunt Bancu și Cicâldău de la Universitatea Craiova, respectiv Băluță și Hagi de la Viitorul Constanța. Supriza o constituie prezența în lotul „Tricolor” a atacantului Gicu Grozav.

Fotbalistul a fost dat afară în toamna anului trecut de la Dinamo, iar în prezent este legitimat la penultima clasată din Ungaria, Kisvarda. Din lista stranierilor ce au primit telegramele de convocare nu lipsesc Tătărușanu, Săpunaru, sau Keșeru, aceștia fiind printre „Tricolorii” cu cele mai multe prezențe la echipa națională. Lotul pentru dubla cu Suedia și Feroer l-a prins și George Pușcaș. Atacantul are un sezon excelent în liga a doua a Italiei.

La Palermo este titular de drept și a marcat numai în campionat 7 goluri. Reprezentativa României va disputa primul meci din preliminariile Campionatului European din 2020 în data de 23 martie, împotriva Suediei, în deplasare. Trei zile mai târziu, la Cluj-Napoca, „Tricolorii” vor înfrunta reprezentativa Insulelor Feroe. La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu