CFR, afară din Cupă

Foto: Dan Bodea

Deținătoarea trofeului Cupa României, CFR Cluj, a ratat șansa de a repeta performanța din sezonul trecut, după ce a pierdut, scor 5-6 la lovituri de departajare, meciul cu ACS Poli Timișoara din faza sferturilor de finală a competiției. Aparent CFR-ul avea o sarcină ușoară în fața bănățenilor, mai preocupați să-și apere poziția din Liga 1, decât vreo performanță istorică în Cupa României. Și totuși, echipa condusă de pe margine de Ionuț Popa a mai reușit o surpriză, după calificarea în finala Cupei Ligii.

Clujenii au început mai bine meciul de pe Bega și în minutul 4 au fost aproape să deschidă scorul încă din startul partidei. Larie a urcat în careul bănățenilor la un corner și a reluat cu capul. Mingea a lovit transversala și a ieșit în afara terenului. Meciul s-a animat cu adevărat abia după minutul 20. Fucek a executat direct către poartă lovitura liberă obținută de Bărbuț, dar mingea a trecut puțin pe lângă buturile apărate de Mincă.

Omrani (min. 30) s-a întors cu un adversar în spate la marginea careului de 16 metri al gazdelor și a încercat un șut cu efect. Curileac a fost atent și a reținut fără mari probleme mingea. Șeroni (min. 33) a pătruns pe partea stângă a ofensivei gazdelor și a șutat puternic. Mincă a respins în față, iar defensiva CFR-ului a reușit să îndepărteze pericolul. În minutul 37 Deac a centrat pe bara a doua din corner, iar Gomelt, nemarcat, din 6 metri, a trimis peste poarta apărată de Curileac.

Gazdele au evoluat și cu un om în minus din minutul 50 când a fost eliminat Șeroni. Imediat a venit și reacția CFR-ului, prin Omrani. Acesta a centrat pentru Nascimento la marginea careului de 16 metri, acesta a șutat puternic, dar Curileac a reținut balonul. Camora (min. 85) a centrat din lovitură liberă, Tiago Lopes a reluat cu capul către colțul lung, dar mingea a trecut puțin pe lângă bară, iar în minutele adiționale ale timpului regulamentar Omrani a șutat din centrul careului de 16 metri, mingea a fost deviată de un fundaș al gazdelor și reținută în cele din urmă de Curileac.

În cele două reprize de prelungiri fiecare echipa și-a trecut în cont câte o ocazie. Cristi Bud l-a văzut puțin ieșit pe Curileac și a încercat un lob de la 15 metri, dar portarul gazdelor a reușit să respingă în corner, iar Bărbuț a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat doi adversari și a șutat de la 20 de metri. Mingea a trecut puțin peste transversala porții clujene. Străuţ a ratat primul, apoi Larie a executat o scăriță drept în bratele lui Curileac, şi după prima serie era 4-4. Curileac a apărat în faţa lui Deac, iar Neagu a transformat lovitura decisivă şi timişorenii s-au calificat în semifinalele Cupei României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu