CFR a trecut în fruntea clasamentului după 1-0 cu CSM Poli Iași

Foto: Dan Bodea

Perioada tulbure din punct de vedere administrativ este departe de a se fi încheiat la CFR Cluj, dar din punct de vedere sportiv vișiniii nu par să fie deloc afectați. Trupa lui Toni Conceicao a învins la limită (1-0) pe Politehnica Iași și au urcat, fie și temporar, pe prima poziție a clasamentului Ligii 1. Moldovenii au avut prima ocazie importantă în minutul 8 când Djokovic a ratat o pasă simplă, mingea a ajuns la Sin și de la acesta mai departe la Sanoh, însă șutul la colțul scurt a scuturat doar plasa laterală a lui Arlauskis.

În minutul 19 Mureșan a fructificat prima apariție în careul advers și a deschis scorul cu o execuție simplă, cu latul. În minutul 32 gazdele au construit singura fază de fotbal. Culio a interceptat o minge în propriul teren, a avansat și i-a pasat lui Ioniță, iar acesta, cu călcâiul a trimis mai departe către Țucudean. Golgheterul CFR-ului l-a văzut excelent pe Moutinho, însă portughezul nu l-a învins pe Rusu. Finalul primei reprize a adus și ultima ocazie pentru CFR. Culio a recuperat o minge degajată greșit, i-a pasat lui Moutinho, dar șutul puternic a fost respins în corner de portarul oaspeților.

Ieșenii au avut și ei o oportunitate în prelungirile primei părți. Petre a ratat lamentabil și la vestiare s-a intrat la scorul de 1-0. În repriza a doua pe teren a existat o singură echipă, Poli Iași. Feroviarii s-a așezat în apărare ca pe vremea lui Petrescu, pe două linii, și au așteptat trecerea timpului. Abia în minutul 76 Platini a găsit un culoar de șut spre poarta lui Arlauskis, dar mingea a fost deviată în corner.

Patru minute mai târziu Pele a încercat și el fără succes să-l surprindă pe portarul gazdelor. Poli Iași a jucat frumos, pe alocuri spectaculos, cu driblinguri ca-n fotbalul de sală, cu pase și devieri din prima, dar nu au putut să ajungă mai aproape de 16 metri de poarta gazdelor. Cu 23 de puncte acumulate în 12 meciuri CFR este noul lider al Ligii 1, cel puțin până la înfruntarea dintre CSU Craiova și FCSB, programată duminică seara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu