CFR a smuls un egal la Mediaș, a câștigat un portar, dar a pierdut locul 1 în clasament

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Campioana țării, CFR Cluj, a abordat meciul de la mediaș, cu Gaz Metan, într-o formulă de joc aproape inedită. Fără vedete în primul 11, fie din cauza accidentărilor, fie din motive tehnice, feroviarii au gâfâit le Mediaș precum Baptista în ultimele 20 de minute ale partidei, pe care le-a prin pe teren făcându-și astfel debutul în tricoul vișiniu. S-a terminat 0-0 la capătul unei prestații în care gazdele au toate motivele să fie frustrați. Au oferit ratarea campionatului și și-au creat cel puțin patru ocazii mari de gol.

Asaltul medieșenilor la poarta lui Jesus Fernadez, și el debutant, a început încă din minutul trei când Nasser Chamed a ratat incredibil, după o pasă perfectă a lui Fortes. Replica CFR-ului a venit în minutul nouă la un șut pe lângă a lui Tambe. În minutul 39 Chamed a trimis direct pe poartă din lovitură liberă, dar nu l-a păcălit pe Fernandez. Finalul primei reprize i-a aparținut lui Caiado. În minutul 40 a trimis un șut din afara careului, însă Fernandez a fost încă o dată pe fază.

În minutul 45 tot Caiado a ratat o dublă ocazie. Fortes a lăsat o minge pentru coechipierul lui, dar șutul în forță al acestuia a fost respins în față de Fernandez. Tot Caiado a urmărit mingea și a tras cu sete în bară, de la numai trei metri. În minutele adiționale ale primei reprize Chamed a executat foarte bine o lovitură de colț, iar Fofana a trimis cu capul, pe poarta lui Fernandez. Portarul spaniol a reușit o nouă intervenție și la cabine s-a intrat la scorul de 0-0.

Încă din debutul reprizei a doua antrenorul CFR-ului l-a aruncat în luptă pe rebelul Omrani, iar acesta avea să răsplătească încrederea tehnicianului. A pasat excelent pentru Tambe (min. 53), dar africanul a ratat una dintre cele mai mari ocazii ale partidei. Gaz Metan și-a revenit repede și în minutul 63 Carlos Fortes, aproape să deschidă scorul după o lovitură de cap periculoasă.

Fernandez își salvează din nou echipa. Spaniolul dintre buturile CFR-ului a avut mai apoi o paradă de excepție la șutul lui Ely Fernandes (min.67). Din minutul 71 Gaz Metan a evoluat în inferioritate numerică. În minutul 76 am consemnat și ultima ocazie de gol, evident tot în dreptul medieșenilor. Ely Fernandes a încercat să deschidă scorul cu un nou șut periculos expediat la poarta lui Fernandez, dar portarul clujenilor a bifat o nouă paradă spectaculoasă.

Finalul meciului a fost echilibrat, ambele combatante mulțumindu-se cu câte un punct. La CFR a debutat Julio Baptista, fără să se remarce. ”Punctul câștigat azi se datorează lui Fernandez, care a avut cel puțin 4 parade reușite. Este un punct câștigat, nu pierdut”, a declrat la finalul întâlnirii antrenorul Antonio Conceicao.

Distribuie:

Postaţi un comentariu