CFR a recuperat jumătate din penalitate

Cristian Lopez a debutat cu gol în noua ediție de campionat, deschiszând scorul în victoria CFR-ului cu Concordia Chiajna / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a câștigat meciul din etapa inaugurală a sezonului 2016/2017, scor 2-0 cu Concordia Chiajna și ardelenii au înjumătățit încă după primul meci penalitate sportivă de -6 puncte, dictată de Comisiile FRF, din cauza datoriilor neachitate de vișinii către foști jucători, antrenori și terți. Meciul cu ilfovenii de la Concordia a început în nota de dominare a vișiniilor, însă, presiunea pusă pe adversari a fost una sterilă, sistemul de joc impus de Vasile Miriuță, cu un singur atacant de careu părea să fie la fel de falimentară precum în primul meci al sezonului, în finala de Supercupă a României pierdută de CFR-iști în fața campioanei Astra.

În minutul 11, Larie și-a amintit de gafa pe care a făcut-o în Supercupă și a încercat să-și reabiliteze imaginea în fața suporterilor. Fundașul a reluat din foarfece spre poarta lui Bălgrădean, dar execuția lui a fost slabă. Nici Bud nu a fost mai inspirat două minute mai târziu, iar prima ocazie clară de gol a venit în minutul 26, la poarta lui Marc. Un contraatac excelent al elevilor lui Emil Săndoi l-a lăsat pe Neluţ Roşu într-o poziţie ideală, însă jucătorul crescut de CFR a trimis mingea în bară. După alte 10 minute de joc Ciajna a vut penalti.

Tiago Lopes a jucat mingea cu mâna în propriul careu, dar, deşi se afla foarte aproape de fază şi era excelent plasat, Sebastian Colţescu a închis ochii la lăsat jocul să continue. În actul secund Concordia a solicitat pentru a doua oară lovitură de la 11 metri. În minutul 59 s-a petrecut faza controversată, incriminată de ilfoveni, la un posibil henţ în careu al lui Andrei Mureşan. Căpitanul CFR-ului, Mario Camora a dat startul revenirii vișiniilor în joc. Portughezul a expediat un șut frumos, de la distanță, dar Bălgrădean a respins excelent. Cristian Lopez a deschis scorul în minutul 66, la capătul unei construcții bune a clujenilor.

Nici nu au apucat oaspeții să se dezmeticească și Guima a dublat avantajul gazdelor, cu o lovitură de cap din 2 metri, profitând de ieşirea neinspirată a lui Bălgrădean. În minutul 71 Neluţ Roşu putea relansa meciul, dar şutul său din poziţie excelentă, nu a prins spaţiul cadrul porții lui Traian Marc. Meciul s-a terminat cu victoria CFR-ului, care însă, rămâne pe minus în clasament și urmează o deplasare dificilă, la Botoșani, în etapa a doua.

Distribuie:

Postaţi un comentariu