CFR a ratat primul obiectiv

Ratarea lui Laurenţiu Rus de la punctul cu var a însemnat eliminarea CFR-ului din Cupa Ligii / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

CFR Cluj a fost eliminată din sferturile de finală ale Cupei Ligii. ASA Târgu Mureş s-a impus în urma loviturilor de departajare, în faţa trupei lui Vasile Miriuţă, cu scorul de 6-5 (1-1 după 120 de minute). În prima repriză a înfruntării Laurenţiu Rus a expediat o torpilă spre poarta lui Mingote, dar mingea a nimerit bara. În minutul 42 Cristian Bud putea la rândul lui să deschidă scorul, dar a fost deposedat perfect în momentul şutului şi cele două combatante au intrat la cabine la scorul de 0-0.

La cinci minute de la reluarea partidei vişiniii au avut o nouă ocazie, iar în minutul 52 Tiago Lopes a trimis pentru a doua oară balonul în bară. În minutul 58 Cristi Bud a trecut iar pe lângă deschiderea scorului. Atacantul CFR-uli a scăpat singur spre poarta lui Mingote însă, şutul lui a trecut pe lângă poartă. Cum în fotbal ocaziile se răzbună, ASA a înscris prima, prin Kuku, în minutul 64.

Mijlocașul nigerian al echipei antrenate de Dan Alexa avea să deschidă scorul cu un șut imparabil din interiorul careului de 16 metri. Omul care a semnat cele mai multe ocazii de gol ale CFR-ului, Cristi Bud a reuşit egalarea în minutul 84. La a cincea apariţie periculoasă în careul oaspeţilor, atacantul echipei antrenate de Vasile Miriuță l-a învins pe Mingote cu o lovitură de cap din interiorul careului de 16 metri. În minutele adiţionale Marius Constantin a fost aproape de autogol, dar meciul a intrat în prelungiri.

Extrem de siguri pe ei, clujenii au aşteptat practic să treacă cele două reprize de prelungiri, pentru a se ajunge la executarea loviturilor de departajare. Marius Constantin a fost primul fotbalist care a ratat de la punctul cu var, dar a fost imitat imediat de Tiago Lopez. La cea de a şasea pereche de executanţi, Laurenţiu Rus a ratat iar Claudiu Belu a marcat golul decisiv pentru calificarea mureşenilor în semifinalele competiţiei. În turul anterior CFR eliminase pe CSU Craiova, tot în urma loviturilor de departajare.

Postaţi un comentariu