CFR a ratat desprinderea în fruntea Ligii 1, după 1-2 cu Poli Iași

Foto: Dan Bodea

CFR a terminat prima parte a sezonului regulat pe primul loc al clasamentului și rămâne în fotoliul de lider chiar și după înfrângerea de la Botoșani, scor 1-2 în disputa cu Politehnica Iași, ultima a etapei a 14-a. Trupa lui Dan Petrescu a ratat astfel, desprinderea la 5 puncte de următoarea clasată, FC Viitorul, și la 6 de Universitatea Craiova, echipă ce completează podiumul întrecerii interne.

În nordul Moldovei, Dan Petrescu nu a abdicat de la regula implementată în acest campionat, aceea de a schimba aproape în totalitate formula de echipă, față de cea din cupele europene, iar începutul întâlnirii le-a fost favorabil. Costache a trimis în poarta adversă (min. 10), mingea pe care a recepționat-o, după ce Rondon a luat la țintă bara transversală.

Poli a replicat cinci minute mai târziu prin Cristea, dar șutul atacantului a fost respins de Arlauskis. În continuarea aceleași faze, Horșia l-a driblat elegant pe Vinicius, însă a trimis mult peste poartă. Rondon a arătat multă poftă de joc, dar nu a ajuns la balon la momentul oportun (min. 25), iar mai apoi a deviat pentru Vinicius, însă brazilianul a trimis slab spre poarta lui Târnovanu (min. 39).

Până la pauză, Costache a încercat o finalizare mult peste posibilitățile lui tehnice, iar Passaglia a prins un șut bun de la marginea careului care l-a surprins pe Arlauskis și tabela indica egalitate între cele două oponente, după 45 de minute.

A doua repriză a arătat încă o dată limitele formulei de joc, varianta Liga 1, a CFR-ului. Gazdele au pus treptat stăpânire pe joc și chiar au apărut periculos în careul advers, însă Gallego a tras în blocaj. Spaniolul, intrat în meci în repriza a doua, avea să înscrie un gol ca-n curtea școlii, în minutul 76, când a șutat, sec, la colțul scurt, surprinzându-l încă o dată pe Arlauskis.

Feroviarii au reușit contraperformanța de a nu trimite niciun șut pe spațiul porții lui Târnovanu, în actul secund, iar moldovenii au știut să închidă, perfect, orice traseu pe care vișiniii ar fi putut ajunge la poartă.
„Chiar la ultima fază din prima repriză, ieșenii au marcat un gol, iar moralul jucătorilor noștri, la pauză, era jos. I-am

văzut pe toți cu capul în pământ. Am încercat să le ridic moralul, să vorbesc cu ei. E normal să nu jucăm perfect, nu avem ritm. La singura lor ocazie din repriza a doua, acel șut din unghi, au marcat, iar noi nu am mai revenit. Sunt trei puncte uriașe pierdute de noi”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu