CFR a profitat de haosul de la Dinamo

Foto: Dan Bodea

Lideri în Liga 1 și cu un moral foarte bun după ultimele evoluții în campionat, fotbaliștii de la CFR au făcut prăpăd în Ștefan cel Mare. Vișiniii au câștigat cu 3-0 înfruntarea cu Dinamo la capătul unei evoluții în care nu au lăsat loc de interpretări. Primele minute au fost deja clasice, cu tatonări de ambele părți și câteva centrări rămase fără finalizare. În minutul 14 gazdele au cerut penalti, la o intervenție a lui Bordeianu la marginea propriului careu.

Prima ocazie mare a partidei a venit în minutul 21 când Popescu a reluat frumos o centrare a lui Salomao, pe care fundașii CFR-ului au reușit să o respingă în corner. Feroviarii au replicat trei minute mai târziu la o cursă a lui Păun și fenta a lui Țucudean, dar Culio a fost blocat. Tot Păun a centrat ideal pentru Deac, ultimul însă, a ratat din doi metri. În minutul 34 Popa a șutat de la marginea careului, dar Arlauskis a respins în corner.

Câteva zeci de secunde mai târziu Păun a ridiculizat apărarea dinamovistă și a înscris cu un șut la colțul scurt. Din acel moment CFR a avut meciul în mână, iar Țucudean avea să rateze două mai oportunități de a dubla avantajul echipei sale până la pauză. Actul secund a continuat la fel de prost pentru trupa lui Mircea Rednic. Katsikas l-a faultat în careu pe Țucudean și Culio a transformat lovitura de pedeapsă (min. 51).

Dinamo putea reintra în meci în minutul 57 când Popa a scăpat singur cu Arlauskis, dar portarul CFR-ului a respins șutul. La aceeași fază mingea a ajuns la Montini, însă fundașii campioanei au reușit să îndepărteze pericolul. Au fost câteva minute de forcing a gazdelor cu Atmane și Zenke la finalizare, dar și cu intervenții pe măsură ale lui Arlauskis și Manea. Golgheterul la zi al Ligii 1, Țucudean a închis tabela cu o execuție frumoasă în minutul 83. Dinamo nu a reușit nici măcar golul de onoare la execuția din lovitură liberă a lui Hanca. S-a terminat 0-3 și CFR a pus ar cinci puncte distanță în clasament față de FCSB și șapte față de Viitorul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu