CFR a pierdut Supercupa României

Foto: Dan Bodea

Sezonul 2019/2020 al întrecerii interne de fotbal a debutat, sâmbătă, la Ploiești, unde campioana Ligii 1, CFR Cluj și câștigătoarea Cupei, Viitorul Constanța, și-au disputat Supercupa. Dobrogenii au câștigat în premieră trofeul după un gol marcat de Artean în minutul 86, cu o execuție din afara careului.

Echipa lui Hagi a început mai bine confruntarea și au apărut periculos în careul lui Arlauskis, în minutul 5. Omrani a luat galben (min. 12), pentru un fault la Iacob, iar Costache (min. 26) a fost în poziție afară din joc. Acestea au fost principalele momente alet primei jumătăți a primei reprize.

În minutul 28 Djokovic a intrat criminal la Artean, dar centralul Colțescu nu a văzut bine faza și l-a iertat pe croatul CFR-ului de o eliminare meritată. Finalul primei reprize a aparținut trupei lui Petrescu. Omrani a ratat o mare ocazie în minutul 39, și tot Omrani ar fi putut împinge mingea în poartă (min. 45), după un șut năpraznic al lui Djokovic.

Rezultatul imaculat de la pauză a fost menținut de centralul Colțescu și în minutul 50 când Bordeanu ratează întâlnirea cu mingea, care îl lovește în brațul îndepărtat de corp, dar centralul oltean le refuză dobrogenilor lovitura de la 11 metri.

Mureșan și Deac puteau fi eroii CFR-ului (min. 67). Primul a centrat, Deac a sărit să lovească balonul cu capul, fără să-l atingă, dar portarul Dordai a reușit să rețină mingea. În minutul 75 Dan Petrescu l-a aruncat în luptă și pe Țucudean.

Mladen de la Viitorul și Petrilă de la CFR au ratat ocaziile de dinaintea singurei reușite a meciului. În minutul 86 Artean a prins un șut fantastic de la aproximativ 25 de metri și a înscris golul care avea să le aducă dobrogenilor trofeul.

În minutul 93 Deac a încercat o execuție tehnică, mingea l-a depășit pe Tordai, dar a izbit bara laterală și Viitorul a cucerit Supercupa României. Marți, de la ora 16:00 (ora României), CFR va debuta în Liga Campionilor, în deplasare, cu FC Astana.

Distribuie:

Postaţi un comentariu