CFR a pierdut primul meci în Liga 1 și a cedat fotoliul de lider. A fost scandal la Giurgiu

Foto: Dan Bodea

După șapte partide în care a înregistrat 5 victorii și două remize CFR a pierdut primul meci în Liga 1, scor 2-3 la Giurgiu, în fața Astrei și a cedat poziția de lider al clasamentului. Dan Petrescu nu a renunțat la sistemul de rotație al jucătorilor și a început jocul de la Giurgiu fără portarul Arlauskis, fără fundașul Vinicius, dar și fără Culio, Deac, Țucudean și Omrani.

Au trecut mai bine de 20 de minute de la startul întâlnirii până când feroviarii să apară periculos în careul advers. În minutul 21 vișiniii au profitat de o pasă greșită a lui Kitanov care i-a dat oportunitatea lui Costache să centreze pentru Pereira, însă șutul acestuia a fost blocat de Graovac. Faza a continuat și Păun a pasta bine pentru Pereira a cărui centrare a fost reluată cu capul de Traore, dar pe lângă poartă.

Giurgiuvenii nu au găsit resurse pentru a stopa elanul clujenilor și Păun a deschis scorul cu o execuție impresionantă (min. 27). Cel mai în formă fotbalist din lotul lui Petrescu a prins un șut magnific din afara careului și a catapultat mingea în vinclul porții lui Kitanov. După alte 11 minute o minge lungă a lui Tamaș a ajuns la Begue, iar intervenția neglijentă a lui Cestor a dus la dictarea penaltiului.

Radunovic a transformat și a declanșat furia lui Dan Petrescu. Tehnicianul care a readus-o pe CFR în grupele cupelor europene avea să fie eliminat în minutul 42 după e ieșire necontrolată la adresa centralului Sebastian Colțescu. Imediat după reluare Tamaș și Răduț au semnat primele ocazii ale actului secund. Vișiniii au trecut repede peste iureșul ofensiv al gazdelor și au replicat, fără succes însă, prin Golofca, în două rânduri.

Pe fondul unui joc echilibrat golul a căzut în poarta lui Vâtcă, învins de execuția perfectă a lui Valentin Gheorghe, șut de la peste 30 de metri. Imediat după reușita gazdelor Camora primea al doilea cartonaș galben și-și lăsa echipa în inferioritate numerică (min. 57). După alte patru minute Vâtcă a ieșit la o centrare, l-a lovit în careu pe Radunovic și a primit cartonaș roșu.

Tot Radunovic a transformat lovitura de pedeapsă și a dus scorul la 3-1. Cu doi oameni mai puțin pe teren CFR nu a mai reușit să echilibreze partida, iar gazdele au fost aproape de un nou gol la capătul unei faze în care vișiniii aproape că nu au văzut mingea (min. 83). Valentin Gheorghe a trimis pe lângă poartă.

Ultimul gol s-a marcat în minutele adiționale și a fost reușit de Păun, care a finalizat o cursă a lui Golofca. Păun a înscris din nou cu o execuție din afara careului, dar meciul s-a terminat cu scorul de 3-2 pentru Astra și CFR a înregistrat astfel, prima înfrângere în actualul campionat al Ligii 1. Feroviarii au rămas astfel, cu 17 puncte, și au fost depășiți în clasament de Gaz Metan Mediaș (18p).

Distribuie:

Postaţi un comentariu