CFR a obținut cea mai clară victorie din istorie. Urmează Dudelange

Foto: Dan Bodea

Returul cu Alaskert a fost o simplă formalitate pentru campioana țării, CFR Cluj. După succesul din manșa tur (2-0 la Erevan), vișiniii nu au avut altă problemă decât să facă scor cu o echipă mai slabă decât liderul din eșalonul secund al României. Rezultatul final, 5-0 pentru CFR, reprezintă cea mai categorică victorie din istoria participărilor echipei feroviare în cupele europene.

Precedenta victorie netă a fost succesul cu 5-1 în Cupa UEFA Intertoto. Rezultatul datează tocmai din 2005 și a fost înregistrat în meciul cu Jalgiris Vilnius. În returul cu Alaskert lucrurile au evoluat conform așteptărilor. CFR-iștii au așteptat cuminți o greșeală a adversarilor și aceasta a venit în minutul 18. Danijel Stojkovic l-a faultat în careu pe Omrani, iar Culio a deschis scorul.

Pe fondul unei evoluții modeste Djokovic și Artak Edigarian au irosit singurele ocazii până în prelungirile primei reprize cân Omrani a dublat avantajul CFR-ului cu un șut de la marginea careului. Hoban, din nou Omrani și Mailat au marcat în repriza a doua și au asigurat cea mai categorică victorie a CFR-iștilor în cupele europene. În play-off-ul Ligii Europa vișiniii vor înfrunta formația luxemburgheză Dudelange care a eliminat-o pe Legia Varșovia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu