CFR a defilat la Giurgiu și e la câteva ore de un nou titlu

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj s-a impus lejer la Giurgiu, scor 2-0, într-un meci din penultima etapă a fazei play-off a Ligii 1 și așteaptă doar fluierul final al întâlnirii de la Craiova dintre CSU și FCSB pentru a deschide șampania. Un eșec al roș-albaștrilor pe ”Ion Oblemenco” este echivalent cu încoronarea vișiniilor. La Giurgiu meciul a început tare cu câteva intrări ale feroviarilor la limita regulamentului.

Giurgiuvenii, oricum lipsiți de aportul câtorva jucători au cedat mintal repede și Radunovic (min. 12) i-a făcut cadou lui Hoban o minge pe care mijlocașul a trimis-o în gura porții pentru golul lui Țucudean. CFR face pasul înapoi. La următoarea fază fixă toți jucătorii echipați în vișiniu erau în propriul careu. Dan Petrescu a simțit că jucătorii lui s-au retras prematur, nu era nici măcar minutul 15 (!) și le-a cerut să iasă la joc și să facă un presing avansat.

În minutul 32 a marcat și Omrani, cu destulă șansă, după o reluare inițială greșită. Mingea a revenit la atacantul francez dintr-un coechipier și din a doua încercare Omrani a reușit să marcheze. Țucudean apare din nou la finalizare (min. 38), dar ratează execuția. În replică Abang trimite periculos cu capul însă Arlauskis scoate mingea de la rădăcina barei.

Repriza a doua a început cu o dublă ocazia a CFR-ului. Omrani a scăpat singur cu Iliev, dar la luat la țintă pe portarul bulgar. Mingea a ajuns la Țucudean și reluarea acestuia a fost scoasă de Polckzac. A fost ultima ocazie de gol a meciului. CFR-iștii s-au apărat avansat, Astra a fost lipsită de motivație și vișiniii au câștigat disputa fără să se întrebuințeze serios. Dacă FCSB va pierde înfruntarea de luni seara, de la Craiova, CFR va fi noua campioană a României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu