CFR a bifat primul transfer

foto: libertatea.ro

Nici nu s-a încheiat bine faza play-off a campionatului și oficialii CFR-ului au început deja campania de recosntrucție a echipei. Clujenii au fost un adversar redutabil pentru toate oponentele din primul eșalon a fotbalului românesc, dar s-au lăsat doborâți de probleme exact atunci când Laurențiu Reghecampf, bunul prieten al antrenorului Vasile Miriuță, avea mai mare nevoie de ajutorul vișiniilor ca oricând.

Între timp lucrurile s-au lămurit. Viitorul e noua campioană și toate celelalte echipe din play-off vor evolua în Europa, mai puțin CFR, care încă mai trage ponoasele perioadei în care orbiți de glorie, administratorii grupării din cartierul Gruia, au uitat să-și onoreze obligațiile contractuale. Cu gândul a viitorul campionat și la vremuri mai bune, CFR-iștii au bifat primul transfer. Este vorba despre muntenegreanul Sasa Balic.

Fotbalistul de 27 de ani, care poate evolua atât ca fundaş central, cât şi ca fundaş stânga, a semat deja cu formaţia antrenată de Vasile Miriuţă şi este astfel, prima achiziţie a acestei perioade de mercato. Balic, care nu este tocmai străin de fotbalul românesc, după ce a mai jucat în Liga 1 la ASA Târgu Mureș între 20015 și 2016, a ajuns la CFR Cluj prin intermediul impresarului Bogdan Mara, despre care se spune că va ocupa și o funcție oficială la gruparea vișinie, începând cu această vară.

În ultimul sezon, Balic a îmbrăcat tricoul celor de la FK Sarajevo, pentru care a bifat 19 meciuri şi a reuşit un gol. Balic a evoluat în cariera sa la OFK Belgrad, OFK Grbalj, Inter Zapresic, Kryvbas, Metalurg Zaporoje, ASA Tg. Mureş şi FK Sarajevo. Fundaşul muntenegrean a evoluat pentru naţionala ţării sale la categoriile U17, U19, U21, iar la seniori a strâns 12 selecţii în tricoul Muntenegrului. Vasile Miriuţă a anunțat și jucătorii care vor pleca de la CFR în perioada imediat următoare. Pleacă sigur Lopes, Bud, Juan Carlos și încă 3-4 jucători care sunt sub contract. Echipa se va construi în jurul lui Deac și Camora, vom face o echipă puternică. În proporție de 80-90%, vom lua jucători de afară, e foarte greu să aduci un jucător precum Budescu. Am și vorbit despre unii jucători. Așteptăm acum să ieșim din insolvență, a spus Miriuţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu