CFR a băgat spaima-n adversari

Foto: Dan Bodea

Cine n-are bătrâni să-și cumpere, iar dacă îi are în lot să le prelungească contractele. CFR nu a făcut
niciun transfer în această iarnă, dar nici nu a dat verde pentru plecarea vreunui fotbalist dintre cei despre care au fost ofertați în ultima perioadă. La polul opus, toate celelalte echipe care își propun să încerce măcar, să încurce gruparea feroviară în drumul spre cel de al cincilea titlu de campioană au căutat să-și întărească loturile cu jucători care să acopere pozițiile considerate deficitare.

Ca de obicei, cele mai spectaculoase transferuri sunt cele realizate de FCSB. Diferența de 6 puncte pe care roș-albaștrii o au de recuperat pentru a depăși trupa din Gruia, au provocat multe insomnii în departamentul de scouting al FCSB. Rămâne de văzut însă, dacă nu cumva tocmai aceste dese schimbări sunt cauza eșecurilor din ultimii ani.

Trei obiective, zero investiții
Forțați de problemele financiare cu care se conruntă (fotbaliștilor abia în cantonamentul din Turcia le-au
fost achitate o parte din salariile restante și primele pentru câștigarea campionatului, din sezonul trecut), oficialii feroviarilor au găsit cea mai la îndemână metodă de a le arunca mănușa rivalilor de la FCSB.

Dacă altădată tocmai vișiniii erau cei care performau prin numărul, uneori nejustificat de mare, de
transferuri realizate în fiecare pauză competițională, de această dată „achizițiile” se traduc în fapt prin
prelungirea contractului căpitanului Mario Camora. Pe listă, în așteptare, se mai află și Paulo Vinicius și
Juan Culio. Deocamdată ultimii doi așteaptă o nouă ofertă, iar oficialii promit că ea va veni.

„Culio a discutat cu noi în Antalya și a spus că lucrurile sunt în mare parte rezolvate. Urmează și Vinicius! Cred că săptămâna viitoare, când vom fi la Cluj, acești jucători vor semna cu noi. Cât despre Țucudean, noi ne dorim să păstrăm acest nucleu de jucători. S-a interpretat, s-a fabulat, dar nu este nimic adevărat. Nu dorim să aducem niciun jucător, nu dorim să renunțăm la niciun jucător”, a explicat Daniel Stanciu noua politică a clubului.

Directorul sportiv al liderului Ligii 1 a trasat și cele trei obiective ale vișiniilor pentru partea a doua a sezonului. „Avem prima şansă la câştigarea campionatului, iar jucătorii au conştientizat acest lucru. Campionatul, Cupa şi o calificare în grupele unei cupe europene sunt obiectivele. Suntem principala favorită la câştigarea campionatului”, a punctat Stanciu.

Sunt în grafic după cantonament
Patru jocuri test, o medie de două goluri marcate per meci și mai puțin de un gol încasat, sunt cifrele care arată că CFR-ul nu a schimbat nimic în cantonament, dar sunt exact acolo unde trebuie să fie pentru a domina în continuare întrecerea internă. Pe de altă parte, oficialii vișiniilor n-au bifat niciun transfer, care să „întărească” lotul, în schimb au eliberat mai mulți jucători care nu aveau nicio șansă să se impună în primul 11.

Cu Omrani și Țucudean printre marcatori în ultimul amical, este tot mai evident că cei doi vor
continua în vișiniu și în partea a doua a sezonului. Ofertele au existat, dar departe de pretențiile șefilor din Gruia. Țucudean a fost evaluat la doar 800.000 de euro de o echipă din Turcia, a cărei nume nici măcar nu a fost făcut public, iar Omrani a fost „onorat” cu o jumătate de ofertă, de Nancy, echipă clasată pe penultimul loc din Ligue 2 (a doua ligă a Franței n.a.).

Deac ar străluci într-un campionat azer, kazah, poate chiar la o echipă medie din țările arabe, dar pentru internaționalul CFR-ului nimeni nu a făcut deocamdată nicio ofertă. Vera a ales liga a patra a Angliei, Mailat, Radu și Tambe au fost exilați la Mediaș, Călărași, respectiv în Transnistria, iar Giuseppe De Luca se va întoarce în Italia după ce a bifat doar 73 de minute în trei meciuri în tricoul CFR-ului.

Se poate observa că niciun jucător care a costat clubul CFR vreo sumă de bani (Costache sau Ioniță II), nu au fost lăsați să joace în altă parte deși în garnitura feroviarilor au șanse minime să se impună. Toți jucătorii care au plecat în această iarnă fac parte din categoria fotbaliștilor aduși „la număr”, liberi de contract deci gratis. Și totuși, un eventual transfer al lui Țucudean este încă de actualitate, susține oficialul feroviarilor.

„Este adevărat că George Ţucudean este căutat de mai multe cluburi din Europa. Mai exact este vorba despre Rubin Kazan şi FK Rostov. Acestea sunt echipele care îl vor, dar până acum nu s-a făcut o ofertă scrisă pentru că nu s-au pus la punct bugetele. Oricum, mai e timp, în Rusia perioada de transferuri ţine mai mult decât în alte campionate. Noi vrem să obținem în jur de 2,5 – 3 milioane de euro pentru Ţucudean. În niciun caz nu va pleca pe o sumă mai mică”, a explicat Daniel Stanciu.

CFR va disputa primul meci oficial din 2019, la sfârșitul acestei săptămâni viitoare, sâmbătă, 2 februarie, pe teren propriu cu FC Hermannstadt, într-o partidă din cadrul etapei a XXII-a din Liga 1. Înaintea reluării campionatului feroviarii sunt liderii clasamentului cu 46 de puncte, urmată de FCSB (40 p) și CS Uuniversitatea Craiova cu 38 de puncte.

6 puncte este avansul pe care CFR Cluj îl are față de FCSB în clasamentul Ligii 1, înainte de reluarea
campionatului

Postaţi un comentariu