Cel mai mare complex sportiv a fost inaugurat

Foto: Dan Bodea

După ani de zile de așteptare baza sportivă amenajată pe locul fostului cartodrom, de la capătul cartierului Gheorgheni, din Cluj-Napoca, a fost inaugurată, vineri, în prezența primarului Emil Boc și a vicepremierului Vasile Dâncu. Proiectul a fost realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții. Întins pe o suprafață de nouă hectare și jumătate, complexul sportiv este unul dintre cele mai moderne din țară. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Trei terenuri sintetice de minifotbal, tot atâtea de tenis de câmp, două terenuri de baschet și două de volei, sunt câteva dintre facilitățile de care se vor bucura clujenii. Pe lângă acestea baza mai are în dotare o sală multifuncțională, piste de popice și spații pentru practicarea tenisului de masă. Primii care au testat facilitățile au fost chiar Emil Boc și vicepremierul Vasile Dâncu. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

”Nu am vrut să tăiem vreo panglică pentru că am vrut să trecem peste acest mod de a face administrație și politică. Aici nu este un proiect politic, ci este un proiect în care am încercat să arătăm cum ar trebui să funcționeze legătura dintre administrația centrală și cea locală, iar acest complex este un exemplu de colaborare excepțională între Guvern și administrația locală. Este esențial ca orașele noastre să aibă baze sportive, să aibă centre de cultură, iar orașul nostru stă excepțional la acest capitol”, a declarat Vasile Dâncu. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Pe suprafața complexului au mai fost amenajate aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber, aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour, spații de joacă pentru copii de toate vârstele, amfiteatru în aer liber, cu 428 locuri, pistă de alergare, pistă de biciclete și role,  un teren de paintball cu obstacole, dar și un parc de aventură care cuprinde trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații Alei de promenadă și spații verzi generoase. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

”Astăzi baza are toate avizele, inclusiv avizul ISU. În complex vor avea acces gratuit toți clujenii. Am insistat asupra acestui lucru, ca baza să fie la îndemâna tuturor clujenilor, indiferent de vârstă și indiferent de resurse financiare. Pentru că astăzi, dacă vrei să joci un tenis sau un fotbal pe un teren sintetic, înseamnă un efort financiar. Aici trebuie doar rezervat terenul, prin intermediul unei aplicații, care poate fi descărcată de pe site-ul bazei sportive”, a adăugat primarul Emil Boc. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Primăria Cluj-Napoca și Compania Naţională de Investiţii, partenere în realizarea celui mai mai modern parc sportiv şi de agrement din România, au investit peste 20 de milioane de lei în amenajarea acestuia. Acum câțiva ani, tot prin Compania Națională de Investiții, s-a început un proiect de amenajare a unui bazin de polo, în aceeași zonă, pe amplasamentul fostului cartodrom din cartierul Gheorgheni, însă acesta a fost abandonat deoarece amplasamentul nu s-a pretat proiectului dorit de instituția centrală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu