Cei 9 olimpici ai Clujului

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, judoka clujeană Corina Căprioriu (foto, în kimono albastru) este marea speranță a Clujului pentru o poziție pe podiumul ediției din acest an a JO de la Rio / Foto: Dan Bodea

Șapte sportivi și doi oficiali vor reprezenta Clujul la Jocurile Olimpice (JO) de vară de la Rio de Janeiro 2016. Recent, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a dat publicității lista sportivilor români care vor participa la JO din Brazilia, găzduite de metropola Rio de Janeiro.

Dacă până la data plecării spre Rio, gazda celei de-a 31-a ediție a JO de vară, nu mai intervine nimic deosebit, pe această listă se regăsesc și șapte sportivi clujeni. Cinci legitimați la cluburi din Cluj, Florina Chintoan (handbal, “U” Cluj), Monica Ungureanu și Corina Căprioriu (judo, ambele “U” CSM Cluj), Robert Glință (înot, “U” Cluj) și Alin Coste (înot, “U” Cluj), dar și doi sportivi legitimați la alte cluburi din țară, Bianca Răzor (atletism, CSA Steaua București) și Gabriel Sâncrăian (haltere, CSM Bistrița).

Per ansamblu lista sportivilor care vor reprezenta România la cea mai importantă competiție sportivă planetară cuprinde o sută de nume, cu tot cu rezerve, însă mai pot apărea unele modificări. Patru dintre cei șapte sportivi clujeni anunțați de COSR sunt la a doua participare la JO. Este vorba despre Florina Chintoan, care a mai participat la ediția găzduită de Beijing în 2008 și Corina Căprioriu, Bianca Răzor, respectiv Gabriel Sâncrăian, toți patru concurând și acum patru ani la JO de la Londra, acolo unde Corina Căprioriu a cucerit medalia de la argint la judo, la categoria 57 de kg. În delegația care va pleca spre Rio se va mai afla o sportivă din Cluj, judoka Loredana Ohâi, parteneră de antrenament pentru fetele de la judo.

La JO de la Rio vor mai participa în calitate de oficiali încă cel puțin doi clujeni. E vorba de antrenorul emerit Florin Bercean, antrenorul coordonator al lotului olimpic de judo al României, aflat la a cincea participare la JO (după Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012) și arbitrul FIFA, Teodora Albon, care va oficia în cadrul turneului olimpic de fotbal feminin.

Delegația sportivilor clujeni care vor intra în competițiile celei de-a 31-a ediții a JO ar putea fi mult mai numeroasă. Așa cum aminteam ceva mai sus, Loredana Ohâi este rezervă în lotul feminin de judo, iar în întrecerile atletice ar putea fi înscrisă și ștafeta de 4X400 metri plat a României, care le are în componență pe Sanda Belgyan și Andrea Miklos. Cele două atlete din Cluj au alergat, la sfârșitul săptămânii trecute, în finala ștafetei de 4×400 metri a Campionatelor Europene de Atletism de la Amsterdam, terminând întrecerea pe locul 8, cu timpul de 3:30:63.

În funcție de omologările Federației Internaționale de Atletism (IAAF) , echipa României ar putea prinde in extremis biletele pentru Rio, caz în care Bianca Răzor, cea mai bună alergătoare pe distanța de 400 metri plat, ar putea lua startul și în ștafeta de 4X400 metri. Și numărul oficialilor clujeni ar putea crește la trei, dacă Ana Ille, antrenorul care a descoperit-o pe Bianca Răzor, va fi inclusă de COSR în delegația țării noastre.

Distribuie:

Postaţi un comentariu