Cătălina Ponor, prima gimnastă portdrapelul României la deschiderea JO

Cătălina Ponor/ Foto: Dan Bodea

Triplă campioană olimpică la JO de la Atena 2004 și dublă medaliată (argint și bronz) la JO de la Londra 2012, gimnasta Cătălina Ponor a fost desemnată de Comitetul Executiv al COSR (Comitetul Olimpic Sportiv Român) să fie portdrapelul delegației României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, competiție care se va desfășura între 5 și 21 august 2016. Inițial se discuta că portrapelul României la JO de la Rio se va alege între handbalista Cristina Neagu și tenismena Simona Halep.

Astfel, Cătălina Ponor va fi prima gimnastă care va purta drapelul tricolor la o festivitate de deschidere a JO de vară și a treia sportivă din România care are această onoare, după canotoarea Elisabeta Lipă, portdrapel la JO de la Sydney 2000 și JO de la Atena 2004 și handbalista Valeria Beșe, portrapel la JO de la Beijing 2008. La toate celelalte ediții ale JO de vară portdrapelul delegației României au fost sportivi bărbați, ultimul fiind tenismenul Horia Tecău, la JO de la Londra 2012.

În altă ordine de idei, Cătălina Ponor, singura gimnastă din România care cucerit medalii olimpice la un interval de opt ani, va intra în istorie și ca una dintre cele mai longevive gimnaste românce la nivel înalt, alături de doar alte patru gimnaste din România participante la trei ediții ale JO de vară: clujeanca Sonia Iovan, Elena Leușteanu, Emilia Liță, Elena Dobrovolski, toate acestea concurând la JO de la Melbourne 1956, Roma 1960, Tokyo 1964.

Distribuie:

Postaţi un comentariu