Capitala sub asediu. Un suporter clujean s-a luat la bătaie cu jucătorii lui Dinamo

Foto: realitatea.net

Nu mai puțin de 300 de suporteri clujeni s-au deplasat la București pentru a susține în această seară naționala României care joacă împotriva reprezentativei Ungariei, un grup de suporteri ai echipei “U” Cluj  participând între timp la un antrenament al echipei Dinamo București.  Un suporter clujean, puternic afectat de aburii alcoolului a intrat pe terenul pe care jucătorii echipei Dinamo își desfășurau antrenamentul. De teama să nu fie atacați, fotbaliștii dinamoviști l-au anihilat imediat și l-au dat pe mâna jandarmilor.

„Atmosferă de război”, așa a descris un suporter clujean ziua meciului dintre România și Ungaria. Încă de dimineața scandalul era în toi. Galeria echipei Steaua București și suporterii maghiari care au făcut deplasarea la București, și-au adresat cuvinte grele, o bătaie generală fiind cu greu evitată.

În cursul zilei, suporterii clujeni au făcut o vizită în Ștefan cel Mare, unde au asistat la antrenamentul echipei Dinamo București. Chiar daca galeria ”U”-istă se află în relații dintre cele mai bune cu formația dinamovistă, un suporter clujean, zis „Pep”, a intrat pe terenul unde se antrenau fotbaliștii, pus pe scandal.

„Era amețit rău, băuse foarte mult. Striga tot felul de chestii și apoi a intrat pe teren. Imediat au sărit jucătorii pe el. Dar a fost un incident minor, nu s-a propagat. Cei din galeria lui Dinamo ne-a luat și biletele la meci, deci totul e ok. Ne avem ca frații”, a declarat pentru Transilvania Reporter un ultras clujean, prezent pe stadion la momentul incidentului.

Potrivit gsp.ro, suporterul clujean i-a înjurat pe jucătorii și membrii staff-ului dinamovist, Curtean și colegii lui aplicându-i o corecție fizică înainte ca paznicii de la stadion să intervină și să-l evacueze pe suporterul ardelean.

În schimb, problemele grave au apărut atunci când suporterii maghiari au dat nas în nas cu jandarmii. S-a lăsat cu gaze lacrimogene și bătaie în Gara de Nord, Centrul Vechi al capitalei fiind devastat în urma trecerii prin zonă a fanilor din țara vecină. Galeriile echipelor Dinamo și Steaua s-au unit împotriva ultrașilor maghiari, rezultând dueluri fizice domolite doar de intervenția în forță a jandarmeriei.

Potrivit aceluiaș suporter clujean citat anterior, măsurile de securitate din capitală sunt de-a dreptul draconice: „Nu am mai văzut atât de mulți jandarmi. Parcă e război aici. Ne plimbam prin Centrul Vechi și peste tot erau numai mascați și poliție.”

Partida dintre România și Ungaria, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014, va avea loc în această seară, începând cu ora 21:00 la Arena Națională, din capitală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu