Capăt de drum în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a pierdut categoric meciul disputat în deplasare cu Donar Groeningen (scor 76-103), în 16-imile FIBA Europe Cup și drumul clujenilor în competițiile continentale intercluburi se cam apropie de sfârșit în acest sezon. Cu amintirea celor două eșecuri încă vie, din faza a doua a competiției în care cele două echipe s-au mai întâlnit, clujenii au început agresiv meciul, dar gazdele nu au căzut în capcana tactică a lui Mihai Silvășan. Alb-negri și-au adjudecat primul parțial, scor 20-19, dar au cedat irecuperabil în următoarele secvențe de joc.

Groeningen a început perfect sfertul al doilea și a trecut în avantaj de la prima aruncare. Campionii României nu s-au mai regăsit, iar gazdele au înscris la foc automat, fără ca U-BT să poată măcar să limiteze proporțiile scorului. La pauza mare tabela indica deja scorul de 46-34 în favoarea gazdelor. Nici după pauză campionii din Cluj nu au avut soluții pentru a opri ofensiva totală a batavilor. Groeningen s-a distanțat cu fiecare aruncare, iar timpii de odihnă ceruți de Silvășan nu au avut niciun efect în jocul echipei clujene.

Sferturile trei, respectiv patru s-au încheiat în avantajul gazdelor (scor 33-21 și 24-21), care, la adăpostul diferenței finale de 27 de puncte se poate considera calificată în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. ”Donar Groningen nu ne-a dat nicio șansă. Nu am fost în formă, concentrarea noastră nu a fost cea mai bună, având în vedere circumstanțele”, s-a limitat să spună la finalul întâlnirii Mihai Silvășan.

Returul are loc la jumătatea săptămânii viitoare, la Cluj-Napoca. U-BT și Donar s-au mai duelat de două ori în acest sezon, în faza a doua a grupelor competiției. De fiecare dată campioana Olandei s-a impus în fața trupei lui Silvășan, 77-73 la Cluj-Napoca, respectiv 92-72 la Groeningen.

Distribuie:

Postaţi un comentariu