CANOTAJ/ Echipajul feminin al României de 8+1, vicecampion mondial

Cristina Ilie, Nicoleta Albu, Cristina Grigoraş, Ioana Crăciun, Camelia Lupaşcu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia şi Daniela Druncea, componentele echipajului de 8+1 al României, au obținul medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Chungju din Coreea de Sud.

Cu o componenţă schimbată în proporţie de 50% şi cu o medie de vârstă de certă perspectivă (24 de ani), echipajul românesc, a fost mereu în zona podiumului în cursa de duminică, 1 septembrie, trecând al treilea la 500 m, pentru ca la jumătatea distanţei, la 1.000 m, să mărească strocul, cu 37 de lovituri pe minut, a trecut pe locul secund, pe care nu-l va părăsi până la final. Astfel, după locul 4 la JO de la Londra, această reapariţie în forţă pe podiumul de premiere al unei mari competiţii este de bun augur, ţinând seama şi de tinereţea componentelor schifului-regină al canotajului.

Medalia de aur a revenit marii favorite, SUA, campioană mondială şi olimpică, în timp ce bronzul a fost obţinut de sportivele din Canada.

România a obținut și sâmbătă o medalie, tot de argint, prin Roxana Cogianu și Nicoleta Albu, în proba de două rame fără cârmaci.

Distribuie:

Postaţi un comentariu