Campionul anonim

Sursa foto: Sport Pictures

Răzvan Horj este un nume străin până și pentru cei mai fanatici suporteri ai liderului Ligii 1, CFR Cluj. Născut în localitatea maramureșeană Moisei, fotbalistul, ajuns între timp la 24 de ani, a ajuns la gruparea feroviară în urmă cu cinci ani și, în ciuda anonimatului în care s-a rătăcit, are în CV un titlu de campion (2019). Cândva era considerat unul dintre cei mai talentați tineri fundași din România, dar cifrele lui sunt alarmante.

N-a mai jucat (pentru CFR) din mai 2017!
Răzvan Horj a debutat în vișiniu pe 24 iulie 2016. A intrat pe teren în minutul 77 în locul lui Cristian Lopez, într-un meci cu Concordia Chiajna. Era prima etapă a sezonului 2016/2017 și maramureșeanul era văzut ca un demn urmaș al „legendarului” Ricardo Cadu. În sezonul amintit avea să bifeze 26 de meciuri pentru CFR, 20 dintre ele în calitate de titular. La 10 luni distanță de la debut, Horj juca ultimul meci în tricoul CFR-ului la data de 13 mai 2017.

În acea vară fotbalistul era cedat la Viitorul Constanța fiind inclus în transferul lui Kevin Boli de la gruparea dobrogeană, în Gruia. Nici măcar șlefuitorul de talente, Gică Hagi, n-a reușit să identifice calitățile care să-l transforme pe Horj într-un fundaș demn, măcar de Liga 1. A prins doar 11 meciuri la echipa de la malul mări, iar în a doua parte a sezonului 2017/2018 avea să fie exilat la FC Voluntari, unde nu s-a adaptat.

În vara anului trecut CFR-ul l-a lăsat să semneze cu formația maghiară în tricoul căreia a bifat doar două meciuri, e drept că a fost titular, ba chiar a înscris un gol pentru Ujpest, și s-a întors la CFR exact la timp ca să primească medalia de campion a sezonului trecut. Conștient că atâta timp cât Dan Petrescu va antrena gruparea feroviară clujeană nu are nicio șansă, Răzvan Horj a acceptat o nouă provocare și a semnat cu Academica Clinceni. În prima parte a actualului campionat maramureșeanul nu a fost nici măcar pe banca de rezerve la vreun meci al CFR-ului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu