Campionii și-au adjudecat duelul campioanelor

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj a obținut a doua victorie în faza Top 6 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 89-74 în fața celor de la CSM Oradea. Duelul dintre ultimele două campioane ale României ai fost controlat în cea mai mare parte de clujeni. Bihorenii au început mai bine meciul, dar au emis pretenții doar o jumătate de sfert. Până la sfârșitul primelor 10 minute de joc trupa lui Mihai Silvășan avea deja un avans de 5 puncte, scor 23-18, și au intrat la pauza mare la adăpostul a 7 puncte (48-41).

Foto: Dan Bodea

Sfertul al treilea a fost sărac în execuții tehnice, dar a fost dominat de Ernest Zeigler, care a tras echipa după el printr-o evoluție personală de zile mari. În ultima secvență de joc s-a intrat la scorul de 66-56, și era tot mai evidentă superioritatea alb-negrilor. Ultimele 10 minute au consfințit, practic, succesul clujenilor care au mai pus 5 puncte la diferența de pe tabelă. ”Cred că este o victorie meritată, am controlat meciul de la un capăt la celălalt, sunt foarte bucuros că băieții au înțeles situația în care ne aflăm, au înțeles că dacă ne dorim primul loc trebuie să dăm tot ce avem mai bun în fiecare meci și am reușit.

Foto: Dan Bodea

Oradea a venit după un meci foarte bun cu Sibiul, ne-a fost puțin teamă de această partidă pentru că nu e ușor să intri în joc după ce în decurs de zece zile am avut două înfrângeri în meciuri în care am jucat bine, am condus. Mă bucur că am controlat meciul și nu cred că s-a pus în vreo clipă problema învingătoarei”, a spus Mihai Silvășan, conform u-bt.ro. Cel mai bun marcator al meciului de vineri a fost Giordan Watson, de la U-BT Cluj, cu 20 de puncte, urmat de colegii săi, Ernest Zeigler (17) și Nandor Kuti (16).

Distribuie:

Postaţi un comentariu