Campionii se respectă. U-BT a debutat perfect în LNBM

Foto: Dan Bodea (arhivă)

U-BT Cluj a surclasat pe BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 85-58, în etapa inaugurală a noului campionat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Diferența de 27 de puncte dintre cele două partenere de întrecere nu a fost anticipată de nimeni, mai ales după începutul aproape perfect al oaspeților care au condus cu 7-2 după două minute de joc și cu 15-6 după cinci minute. Trupa lui Silvășan și-a revenit însă, repede și a terminat primul sfert la egalitate, scor 19-19.

Cu mici excepții începând cu primul minut al celui de al doilea parțial baschetbaliștii clujeni nu au mai lăsat garda jos și au evoluat perfect în apărare, chiar dacă pe faza ofensivă au continuat să mai facă greșeli. Sfertul al doilea s-a terminat cu scorul de 21-10 în favoarea U-BT. După pauza mare BCM U FC Argeș Pitești a avut o reacție pozitivă și a reușit să echilibreze jocul, ba chiar să-și adjudece parțialul trei cu scorul de 19-18.

Ultima secvență de joc a fost dominată tactic și fizic de echipa lui Silvășan. A fost 27-10 pentru U-BT care, obține astfel, primul succes stagional la o diferență care are darul de a impune respect. ”Chiar dacă nu am avut o evoluție foarte reușită din punct de vedere ofensiv, defensiv ne-am făcut bine treaba și am reușit să ținem o echipă cu scoreri foarte buni, precum Piteștiul, la 58 de puncte.

Lucrul acesta mă bucură foarte mult și sper să continuăm în aceiași manieră cu apărarea. La început, s-au simțit probabil și emoțiile, a fost primul meci acasă în campionat, toată lumea vrea să începem cu dreptul. Echipa are potențial, poate să joace la un nivel foarte ridicat, muncim în direcția asta și jucătorii sunt foarte pozitivi în privința muncii lor.

Eu îmi doresc să câștig toate jocurile, deci mă voi bucura și dacă jucăm prost și câștigăm tot, însă. Sper să continuăm în acest fel și să jucăm tot mai bine de la meci la meci”, a declarat Mihai Silvășan pentru site-ul oficial al clubului. Următorul meci din programul campionilor este programat, vineri, 13 octombrie, în deplasare la BC Timba Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu