Campioana nu mișcă în fața celor de la U-BT

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au spulberat, încă o dată, campioana en titre a României CSM Oradea, scor 89-75, în primul meci din etapa Top 6 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Rezultatul s-a conturat abia în partea a doua a întâlnirii. În primul sfert campionii au controlat jocul și și-a adjudecat parțialul 23-28, după care și-a continuat evoluția în aceași notă, chiar dacă alb-negri au echilibrat situația din teren (19-20). La pauză Mihai Silvășan a cerut mai multă atitudine, iar rezultatul avea să se vadă. Cele șase puncte cu care bihorenii au intrat în avantaj la cabine au fost repede anihilate de U-BT.

Ultimul sfert a fost cel care a făcut diferența și s-a încheiat în avantajuil gazdelor, scor 25-12. Pentru clujeni aceasta este a cincea victorie stagională în fața campionilor din Oradea. ”Nu am fost absolut deloc mulțumit de evoluția din prima repriză, am reușit, între ghilimele, să luăm 49 de puncte. Este inadmisibil să joci cu o echipă ca Oradea și să îi lași în prima repriză să marcheze atâtea puncte! Nu zic că nu sunt ei buni, însă nivelul nostru de agresivitate și concentrare a lăsat de dorit. Sunt mulțumit, însă, de atitudinea și mentalitatea noastră de după pauză, am încasat doar 26 de puncte în a doua repriză.

Acesta este dezideratul nostru, ca atunci când avem zile proaste și nu putem să băgăm mingea în coș, să avem această intensitate în apărare, să oprim echipele să marcheze multe puncte. Fiecare minut din fiecare antrenament și fiecare meci trebuie să le tratăm cu profesionalism, să nu lăsăm lucrurile să treacă pe lângă noi fără să învățăm ceva din ele și fără să avem o atitudine care să ne facă mai buni. Dacă reușim să avem această atitudine, atunci vom fi bine înainte de Play-off”, a punctat Mihai Silvășan.

Postaţi un comentariu