Calcan şi Ursu se alătură „haitei” din Ştefan cel Mare

Calcan (în alb) poate ajunge în iarnă la Dinamo / Foto: Dan Bodea

Andreas Calcan şi Octavian Ursu se află pe lista de achiziţii a lui Dinamo, echipă care i-a curtat şi în vară pe cei doi mijlocaşi în vârstă de 19 ani.

Universitatea Cluj riscă să-şi piardă tinerele talente. Calcan şi Ursu, doi dintre jucătorii de perspectivă ai „şepcilor roşii”, sunt doriţi insistent în Ştefan cel Mare. Cei doi mijlocaşi au fost pe lista de cumpărături a „câinilor” şi în vară, însă mutarea nu s-a mai produs din cauza prolemelor contractuale pe care le-au avut fotbaliştii cu clubul „studenţesc”.

Calcan şi Ursu au debutat în Liga I într-un meci cu Dinamo, încheiat cu victoria categorică a bucureştenilor, scor 6-0. Primul a evoluat 31 de minute, în timp ce al doilea a prins 35 de minute pe teren.

Andreas a început fotbalul la Slatina, fiind descoperit de Ion Pârvulescu, cel care i-a şlefuit şi pe Claudiu Niculescu şi Ionel Dănciulescu. „Îmi place să joc mijlocaş central ofensiv sau al doilea vârf. Am fantezie şi creaţie, sunt tehnic, dau bine cu ambele picioare şi sunt jucător de ultimă pasă. Îmi place foarte mult să urc, să înscriu”, se autocaracterizează Calcan.
La Cluj, olteanul împarte acelaşi apartament tocmai cu Ursu. Cei doi sunt foarte buni prieteni. „Cu Ursu stau de patru ani, de când am venit la Ardealul. Am stat în cămin, dar acum locuim în chirie. Amândoi gătim. Ştiu să fac cartofi prăjiţi, omletă, ouă fierte, mâncăruri simple”, dezvăluie fotbalistul, care îl are ca idol pe Ronaldinho: „E un mare jongleur, un jucător fantastic”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu