Cadu: „Va fi anul CFR-ului”

Cadu o vede pe CFR favorită la titlu/ Foto: Dan Bodea

2008, 2010 şi 2012. Sunt anii în care CFR s-a încoronat campioană a României. Conform tradiţiei, „vişiniii” sunt îndreptăţiţi să spere la un nou titlu şi în 2014. Şefii ardeleni şi-au luat deja măsuri de precauţie în acest sens. La Cluj au fost aduşi jucători experimentaţi, care pot fi decisivi în lupta pentru supremaţia în Liga I.

Strigătul de luptă al feroviarilor vine de la Ricardo Cadu. Lusitanul e convins că 2014 va fi anul CFR-ului. „Va fi anul nostru! Trebuie să respectăm tradiţia. Avem cel mai valoros lot din Liga I, am transferat doar jucători foarte buni. Totul depinde doar de noi”, a subliniat căpitanul clujenilor, care ştie şi care sunt principalele arme ale echipei sale în lupta titlu. „Pentru noi e un avantaj faptul că nu jucăm în cupele europene. Ne gândim numai la campionat. Am avut un cantonament reuşit, ne-a ieşit perfect aproape tot, exceptând ultimul meci, cel cu Viktoria Plzen. Suntem pregătiţi. Fizic stăm foarte bine, abia aşteptăm să înceapă campionatul”, a transmis Cadu.

Steaua, principala contracandidată

Feroviarii nu vor avea o misiune tocmai facilă în drumul către un nou trofeu. Trupa condusă de Mircea Rednic va trebui să se dueleze cu Steaua pentru a pune mâna pe cel de-al patrulea titlu din istoria clubului clujean. „Stelei îi va fi foarte greu în acest an. Echipele româneşti încă nu au forţa necesară pentru a face faţă în Europa şi în competiţiile interne. Au o echipă foarte bună, şi-au păstrat jucătorii de bază, cu siguranţă sunt principala noastră contracandidată la titlu. Dar să nu-i uităm nici pe cei de la Petrolul. E o formaţie care îmi place foarte mult, vor fi puternici şi fără Bokila”, a precizat Cadu, care felicită decizia TAS privind acordarea licenţei pentru rivalii de la „U” Cluj: „Meritau să rămână în Liga I, şi-au câştigat acest drept pe teren!”.

Suflă şi-n iaurt

CFR va debuta în noul sezon cu o deplasare relativ lejeră, contra unei nou-promovate, FC Botoşani. Pentru a fi sigur de cele trei puncte, Cadu şi-a pus colegii în gardă înaintea duelului cu echipa pregătită de Cristian Popovici. „Nu va fi un meci uşor. Anul trecut am pierdut numai cu echipele mici, trebuie să fim foarte atenţi. Ne respectăm adversarii, am jucat cu ei şi în Cupă, unde i-am bătut foarte greu. Pentru noi e important să batem, pentru moralul nostru”, a avertizat portughezul, care este de părere că noul sistem, 4-4-2, i se potriveşte perfect CFR-ului: „Ne avantajează acest sistem, jucăm mult mai ofensiv. Suntem o altă echipă”.

 „Suntem pregătiţi, abia aşteptăm să înceapă campionatul. Avem cel mai valoros lot din Liga I, totul depinde doar de noi””, Ricardo Cadu

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Un alt clujean says:

    …dupa titlul articolului am crezut ca e vorba de privatizarea CFR.

Postaţi un comentariu