Bună ultima impresie. ”U” – Avântul Reghin 1-0!

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a câștigat din nou la limită, scor 1-0 cu Avântul Reghin, în ultimul meci disputat acasă, din acest an. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 89 de Valentin Lemnaru la capătul unei faze colective de toată frumusețea. Exact așa cum o arată și scorul final meciul dintre ”U” și Avântul Reghin a fost unul de luptă. Oaspeții au stat impecabil în teren, vreme de 89 de minute, și au contraatacat în câteva situații, punând în mare pericol poarta universitarilor.

Prima ocazie i-a aparținut lui Greu (min. 11), care a reluat periculos cu capul, dar portarul oaspeților, Husar, avea să aibă prima paradă salvatoare. La aceiași fază brigada de arbitri comiteau și prima mare eroare, semnalizând un offside inexistent la fotbalistul Universității. Pe parcursul jocului au fost mai multe astfel de momente în care arbitrii au greșit flagrant în defavoarea trupei lui Adrian Falub. 

Foto: Dan Bodea

Patru minute mai târziu Ursu a încercat o finalizare de efect, reluând mingea din foarfecă. Mingea este respinsă în afara terenului. Goga își asumă responsabilitatea executării unei lovituri libere din poziție foarte bună, dar mingea trece pe lângă. În minutul 24 oaspeții lansează primul avertisment. Luca scapă pe contraatac însă, șutează puțin pe lângă. Alb-negri aveau teritorialitate, dar nu și cele mai bune idei. 

Foto: Dan Bodea

Astfel, în minutul 37 avea să se consume cea mai periculoasă fază a primei reprize. Moldovan a trimis o torpilă de la mare distanță, dar portarul Dinu a avut un reflex excepțional prin care a păstrat imaculată tabela de marcaj. Repriza a doua s-a disputat în cea mai mare parte a timpului în preajma, sau în careul, oaspeților, dar Florescu și Goga au ratat cele mai importante ocazii. Falub a mutat inspirat și doi dintre jucătorii intrați pe teren în actul secund au contribuit decisiv la a 10-a victorie a Universității. 

Foto: Dan Bodea

În minutul 89 Takacs a fost lansat în banda dreaptă, a trecut elegant de un adversar și a centrat perfect în zona punctului de la 11 metri. Goga a reluat puternic, portarul oaspeților a respins în față și Lemnaru a marcat golul unei noi victorii. În prelungiri și Hațiegan putea să-și treacă numele pe lista marcatorilor. S-a terminat 1-0 și ”U” rămâne lider în clasamentul seriei 5 a Ligii a III-a cu 32 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu