Bun și un punct. FC Botoșani – CFR 1-1

sursa foto: btonline.ro

Plasată de specialiști printre favoritele la câștigarea campionatului CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat în deplasare la Botoșani, din cadrul etapei inaugurale a sezonului 2017/2028 a Ligii 1 de fotbal. Cu șase jucători transferați în această vară, în primul 11, CFR-ul a deschis scorul încă din minutul 10 prin Hoban, care a finalizat cu un șut în forță, o fază de atac la care au mai contribuit Culio și Omrani. După modelul patentat de Dan Petrescu în Rusia, CFR-ul a încerca să conserve avantajul minim de pe tabela de marcaj, iar gazdele au echilibrat înfruntarea. În minutul 29 s-a petrecut una dintre fazele controversate ale partidei.

Golofca a șutat din afara careului, mingea a fost deviată de Vicinius și a ajuns în cele din urmă în corner, nu înainte de a-l lovi pe Manea în mână. Arbitrul Marcel Bîrsan a indicat însă, colțul terenului și nu punctul cu var. În urma loviturii de colț FC Botoșani a egalat prin Andrei Burcă, după o gravă eroare de plasament a lui Culio. La 1-1 CFR-iștii au încercat să revină în joc. Omrani și Deac l-au pus la încercare pe Cobrea dar fără rezultat pe tabela de scor. În minutul 53 arbitrul Bîrsan comite a doua mare greșeală, după intrarea criminală a lui Omrani la Bordeianu.

Atacantul francez ar fi trebuit eliminat direct, după ce a atacat, din săritură, glezna fundașului gazdelor. Bîrsan a acordat doar cartonaș galben. Actul secund a fost lipsit de nerv, FC Botoșani fiind echipa care a încercat să controleze jocul, CFR-ul încercând să lovească pe contraatac. În minutul 72 același central Constantin Bârsan mai comite o greșeală de începător. Billel Omrani a pătruns în careu, a fost faultat evident de Mușat, dar arbitrul a ales să strice definitiv jocul prin maniera în care a oficiat.

Bîrsan i-a acordat lui Omrani cartonaș galben, pentru simulare, francezul fiind și eliminat din cauză că era la al doilea avertisment. Ultima mare ocazie de gol i-a aparținut lui Daniel Popa care a reluat de puțin pe lângă poarta lui Vâtcă. S-a terminat 1-1 și CFR Cluj este singura echipă, dintre favorite, care face un prim pas greșit în noua ediție de campionat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu