Bronz românesc, sută la sută clujean, la Universiada de la Taipei

Camelia Gal, Bianca Răzor, Ana Ille, Vasile Bogdan, Sanda Belgyan, Anamaria Nesteriuc (în această ordine, de la stânga la dreapta), într-o fotografie istorică pentru atletismul clujean

Ștafeta României de 4×400 metri, compusă din patru atlete din Cluj, Anamaria Nesteriuc, Sanda Belgyan, Camelia Gal și Bianca Răzor (care au alergat în această ordine), s-a clasat pe locul al treilea la Universiada de vară de la Taipei (Taiwan), intrând în posesia medaliei de bronz.

Româncele au încheiat cursa cu timpul de  3:34,16 (3 minute, 34 secunde, 16/100), fiind devansate de atlete din Polonia și Mexic. Inițial, România s-a clasat pe locul al patrulea, dar în urma unei contestații, ștafeta Ucrainei, clasată a doua, a fost descalificată, Mexic și România avansând astfel câte un loc spre podiumul de premiere.

Așadar, o performanță de excepție și în premieră pentru atletismul clujean, fiind pentru prima dată când patru atlete orginare din Cluj aleargă într-o ștafetă sub culorile României și cuceresc o medalie la un important concurs internațional oficial.

Anamaria Nesteriuc este studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj și este este antrenată chiar de mama ei, prof. Doina Nesteriuc, Sanda Belgyan este antrenată de prof. Melintia Măcelaru, Camelia Gal de prof. Vasile Bogdan, iar Bianca Răzor, de prof. Ana Ille. Camelia Gal și Sanda Belgyan au reprezentat la acest concurs Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj, iar Bianca Răzor a reprezentat Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) Cluj.

Echipa României, care participă cu 91 de sportivi la această a 29-a ediție a  Universiadei de vară, a ajuns la un bilanț de 10 medalii (trei de aur, două de argint şi cinci de bronz), medalii câștigate doar la atletism și gimnastică. De remarcat faptul, că atleta Bianca Răzor a mai cucerit o medalie de bronz la Taipei, în cursa de 400 metri plat.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu