Bronz european la haltere

Deși mai are doi ani de “tineret”, Ilie Ciotoiu concurează cu succes la concursurile internaționale de seniori/ Foto: Denisa Felecan

Ilie Constantin Ciotoiu, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal Cluj, a cucerit, duminică seara, medalia de bronz la Campionatele Europene de haltere pentru seniori, competiție aflată în plină desfășurare la Forde (Norvegia). Halterofilul pregătit de antrenorul clujean, Ionuț Felecan, a concurat la categoria 56 kilograme, reușind 247 kg la stilul total, rezultat cu care a urcat pe a treia treaptă a podiumului de premiere. Performanța lui Ciotoiu putea fi dublată de încă o medalie, dar românul a pierdut bronzul la stilul aruncat (136 kg ridicate deasupra capului), deoarece a fost mai greu cu câteva grame decât azerul Elmar Aliev. La smuls, Ciotoiu s-a clasat al cincilea, cu 111 kg ridicate, rezultat reușit din a doua încercare.

Ajutat cu casă și masă de Felecan

Originar din Iași, Ilie Ciotoiu a venit la Cluj acum trei ani, fiind ajutat de antrenorul Ionuț Felecan, singurul care a crezut în posibitățile sale și i-a dat o șansă sportivului care era în aceea vreme într-o situație delicată, mai ales financiar. Profesorul Felecan l-a găzduit o perioadă în propria casă pe Ciotoiu, amenajându-i o cameră unde acesta a locuit până să fie cooptat în lotul olimpic de haltere al României. Pe lângă multele trofee câștigate în competițiile interne, Ciotoiu a mai cucerit de când e la CSM Cluj, trei medalii de argint la CE de juniori care au avut loc, în 2014, la Limassol.

Deși mai are doi ani până la seniorat, Ilie Ciotoiu ar putea concura și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august a acestui an. Totul depinde pe cine va nominaliza conducerea Federației Române de Haltere, România având alocate patru locuri pentru concursul olimpic de haltere.

În cărți pentru participarea la JO de la Rio se mai află doi halterofili clujeni, Răzvan Martin și Gabriel Sâncrăian (ambii legitimați la CSM Bistrița), care au concurat și acum patru ani la JO de la Londra, acolo unde Martin a cucerit medalia de bronz.

Distribuie:

Postaţi un comentariu